ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΛΟΙΟ ΚΑΙ Η ΙΤΑΛΙΑ

Παραλύει ο δημόσιος τομέας στην Ιταλία, καθώς σήμερα απεργούν οι υπάλληλοι που εργάζονται σε αυτόν, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές των δαπανών που εξήγγειλε η κυβέρνηση Μόντι.

Παράλληλα καθηγητές πανεπιστημίων, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και συνδικάτα αναμένεται να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας.

Χιλιάδες διαδηλωτές αναμένεται να κατακλύσουν το κέντρο της Ρώμης

για να πάρουν μέρος στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί κοντά στο Κολοσσαίο.

Οι μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνουν μια μικρή συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, όπου οι μισθοί έχουν ήδη παγώσει για περισσότερο από δύο χρόνια και περικοπές στη χρηματοδότηση του τομέα της δημόσιας υγείας.

«Σταματήστε να χτυπάτε τους ασθενέστερους. Έχουμε ήδη δώσει αρκετά» είναι το σύνθημα το οποίο δημοσιεύτηκε στις ιστοσελίδες των δύο μεγαλύτερων συνδικάτων που συμμετέχουν στην απεργία.

Τα αυστηρά μέτρα λιτότητας έχουν πλήξει σοβαρά τις δαπάνες των νοικοκυριών, ενώ παράλληλα έχουν ενισχύσει την ύφεση στην Ιταλία. Το ποσοστό ανεργίας στη χώρα αυξήθηκε στο 10,7% τον Ιούλιο, το υψηλότερο από το 2004.

Η απεργία στην Ιταλία έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά τις συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία στη Μαδρίτη και την Αθήνα, όπου πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια πορείες διαμαρτυρίας κατά των αυστηρών μέτρων λιτότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα