Σχέδιο ανατροπής του Ευάγγελου Βενιζέλου στον Τύπο

19:30 3/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Η όλη υπόθεση έχει διαδραματιστεί ξανά στο παρελθόν, όταν στην έναρξη της υπόθεσης για τη λίστα Λαγκάρντ, πολλοί στο παρασκήνιο συζητούσαν την αντικατάσταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μη γνωρίζοντας αν οι χειρισμοι του στο θέμα, θα μπορούσαν να φέρουν σε δύσκολη θέση το κόμμα. Τότε πάντως, δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί ο υποψήφιος αντικαταστάτης του και ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνέχισε να ηγείται του κόμματος, ενώ πάντως είχε ήδη ξεκινήσει ο ίδιος μία

συζήτηση για τη δημιουργία ενός ευρύτερου σχηματισμού στον χώρο της κεντροαριστεράς, για τον οποίο λίγο αργότερα δήλωνε πως δεν ενδιαφέρεται να είναι κατʼ ανάγκη εκείνος ο επικεφαλής.

Στην πραγματικότητα πάντως, η βεντάλια των συζητήσεων για το δέον γενέσθαι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αλλά και την κεντροαριστερά ευρύτερα έχει ήδη ανοίξει και δεν είναι λίγοι όσοι υπόσχονται σύντομα εξελίξεις. Προς ώρας πάντως, το φαινόμενο της ελληνικής ʽΕλιάςʼ με τη συμμετοχή ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δείχνει να έχει απομακρυνθεί, και οι λύσεις αναζητούνται αλλού. Τίποτα όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί, καθώς όλα εξαρτώνται από τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις στην χώρα, που και αυτές επηρεάζονται σφόδρα από την οικονομική πραγματικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα