Σάντος: Να κρατήσουμε τα καλά

Για τη διαφορετική εικόνα της Ελλάδας στα παιχνίδια με Κολομβία και Ιαπωνία και τον «τελικό» της προσεχούς Τρίτης με την Ακτή Ελεφαντοστού αναφέρθηκε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού:

«Οι διαφορές των δύο αγώνων είχαν να κάνουν με τις συνθήκες μετά την αποβολή του Κατσουράνη.

Θέλαμε να κερδίσουμε και στα δύο ματς. Αυτό θα γινόταν με κράτημα μπάλας και επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία. Το πετύχαμε νομίζω αυτό. Μετά την αποβολή δώσαμε χώρο, κλείσαμε χώρο και είχαμε ως μέλημα να βγάλουμε επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Οι παίκτες ανταποκρίθηκαν πολύ καλά μετά την κόκκινη. Έγινε εξαιρετική δουλειά. Μας έλειψε το κράτημα μπάλας και οι καλές ενέργειες στην επίθεση. Η αντίπαλη ομάδα άφηνε χώρους όσο κυλούσε η ώρα. Δεν παραγνωρίζω ότι οι παίκτες έκαναν υπεράνθρωπη προσπάθεια.

Με την Ακτή πρέπει να κερδίσουμε για να γράψουμε ιστορία. Νομίζω ότι πρέπει να έχουμε πίστη στις δυνατότητες μας. Πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν μας λείπει το πάθος και η αποφασιστικότητα. Η Ακτή έχει βαθμολογικό προβάδισμα, αλλά η Ελλάδα στο «do or die» ανταποκρίνεται καλά, όπως με τη Ρωσία το 2012. Πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε.

Όλη η δουλειά έγινε εδώ και όχι στα αποδυτήρια. Στο ξενοδοχείο. Το σημαντικό ήταν η ομιλία δύο μέρες πριν από τον αγώνα. Εγώ τους έκανα μια ρεαλιστική προσέγγιση του αγώνα της Κολομβίας Τους είπα ότι μας έλειψε η έλλειψη συγκέντρωσης που επέτρεψαν στην Κολομβία να μας βάλει τρία γκολ. Τους είπα ότι αν καταλάβουμε αυτά τότε θα μπούμε στον επόμενο αγώνα και δεν θα κάνουμε τα ίδια λάθη. Οι παίκτες κατάλαβαν ότι δεν φταίει μόνο η ατυχία. Δεν επηρέασε μόνο η τύχη το αποτέλεσμα. Οι παίκτες κατάλαβαν ότι αν δεν έχουμε υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης και θα κινδυνεύαμε να πάθουμε τα ίδια. Οι παίκτες ανταποκρίθηκαν. Μπήκαν από την αρχή συγκεντρωμένοι. Το κρίμα είναι ότι πρώτα πρέπει να πληρώσεις ακριβά τα λάθη που κάνεις για να μην τα ξανακάνεις.

Είναι αλήθεια ότι η διαιτησία δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για να το πούμε όσο πιο κομψά. ίσως έχει ευνοήσει τους αντιπάλους μας. Εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Δεν πρέπει να σταθούμε σε διαιτησίες. Η όμορφη ιστορία που έχει φτιάξει η Ελλάδα έχει φτιαχτεί σε τέτοιες συνθήκες. όλοι μαζί έχουμε πετύχει πράγματα κόντρα σε αντιξοότητες. Η ελληνική κουλτούρα έχει πάθος, δύναμη, ψυχή και με τέτοιες αντιξοότητες γίνεται πιο έντονη. Αλλά έχουμε και ένα κακό. Δημιουργούμε δικαιολογίες όταν κάτι δεν πάει καλά. Ας κρατήσουμε τα καλά και είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε το στόχο».

Keywords
Τυχαία Θέματα