ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΙ BEATLES ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Στις 5 Οκτωβρίου 1962 οι Beatles κυκλοφορούν σε δίσκο το πρώτο τους τραγούδι,  «Love Me Do», το οποίο θα μείνει στην πρώτη εικοσάδα των βρετανικών charts για 18 εβδομάδες.

Τα θρυλικά «Σκαθάρια» κυκλοφορούν  το πρώτο τους τραγούδι το «Love me do» σε δίσκο 45 στροφών. Στις 11 Οκτωβρίου, το τραγούδι κάνει πρεμιέρα στο πίνακα με τα είκοσι πρώτα της Αγγλίας και θα φτάσει μέχρι τη θέση 17 όπου θα μείνει  για 18 εβδομάδες.

Το μεγαλύτερο κομμάτι τις επιτυχία πιστώνεται ο παραγωγό τους, ο Brian Epstein, ο οποίο αγόρασε για το δισκοπωλείο

του 10.000 αντίτυπα και έτσι τους έδωσε μια ευκαιρία να μπουν στα charts.

Έως τότε οι Beatles, έπαιζαν κυρίως διασκευές αμερικανικών R and B κομματιών, κατά κύριο λόγο από το ρεπερτόριο των Chuck Berry και Little Richard. Επίσης είχαν αντικαταστήσει τον ντράμερ Πιτ Μπεστ, με τον Ρίτσαρντ Στάρκι (Ringo Starr) και είχαν προσλάβει μάνατζερ τον Brian Epstein. Παραγωγός του ιστορικού σινγκλ Love Me Do ήταν ο George Martin, που αργότερα θα ονομαζόταν ο «Πέμπτος Beatle».

Το σινγκλ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της Βρετανία ήταν το «She Loves You» που κυκλοφόρησε στις 12 Σεπτεμβρίου 1963 και ανέβηκε στο Νο1. Με την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ, «With The Beatles» εμφανίστηκαν και όροι όπως Mersey beat (για τη μουσική τους) και Beatlemania (για την υστερία που προκαλούσαν, ειδικά στο γυναικείο πληθυσμό).

Keywords
Τυχαία Θέματα