Σαμαρικοί εναντίον… Σαμαρικών στην Πολιτική Επιτροπή

09:32 2/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Χρειάσθηκαν παραπάνω από 15 ώρες για να εκδοθούν τα αποτελέσματα, παρά το γεγονός ότι ψήφισαν μόλις 2.800 άνθρωποι. Και όταν εκδόθηκαν από τις λίστες απουσίαζαν οι σταυροί που είχε λάβει κάθε υποψήφιος! Ο λόγος για τις εκλογές της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. με τις οποίες έκλεισαν, την Κυριακή, οι εργασίες του 9ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Κι όμως η αιτία της καθυστέρησης δεν ήταν οι εντάσεις κάποιων μη σαμαρικών ή η προσπάθεια διαφόρων

πόλων ισχύος στο εσωτερικό του κόμματος να κυριαρχήσουν έναντι της κεντρικής γραμμής που υπήρξε από την ηγετική ομάδα.

Τα φάλτσα που οδήγησαν σε επανακαταμετρήσεις επί επανακαταμετρήσεων αφορούσαν το εσωτερικό της προεδρικής φρουράς αφού σε κάποιες περιπτώσεις τα κουκιά δεν έβγαιναν ενώ και η ποσόστωση των γυναικών προκάλεσε πρόσθετες επιπλοκές.

Όπως και να έχει, η νέα Πολιτική Επιτροπή είναι ανανεωμένη σε ποσοστό άνω του 55%, δείγμα και αυτό των νέων πολιτικών ισορροπιών στο κόμμα, ενώ στελέχη παραγωγικής ηλικίας εκπροσωπούνται με ένα 61%. Ωστόσο, αυτή είναι η μισή εικόνα δεδομένου ότι σε όσους εξελέγησαν χθες θα προστεθούν τα ex officio μέλη, δηλαδή βουλευτές και ευρωβουλευτές καθώς και κομματικά στελέχη που συμμετέχουν χωρίς να απαιτείται η εκλογή τους.

Η νέα Πολιτική Επιτροπή θα συνεδριάσει, πιθανότατα το Σάββατο, για να αναδείξει την Εκτελεστική Γραμματεία και το νέο Γραμματέα του κόμματος. Για τη θέση του Γραμματέα, ενδεχομένως και μόνος, υποψήφιος θα είναι ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, που έχει και το χρίσμα του Μαξίμου. Περίπτωση άλλου υποψηφίου δεν μπορεί να αποκλειστεί αν και η προϋπόθεση συλλογής 30 υπογραφών καθιστά δύσκολο το εγχείρημα, δεδομένου ότι όσοι υπογράψουν θα εμφανιστούν να αμφισβητούν άμεσα την επιλογή Σαμαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα