«Επενδύστε στην Ελλάδα»

Κατά την προσφώνηση του ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι η παρουσία Ολάντ είναι πολύ σημαντική στιγμή για την επιχειρηματικότητα την οποία όλοι πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε».

Όπως είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι «τιμή που ο Ολάντ μοιράζεται μαζί μας αυτή την πορεία εξόδου από την κρίση», τονίζοντας ότι: «Οι συνομιλίες με το Γάλλο πρόεδρο προχωρούν ένα βήμα παραπέρα με τη δημιουργία ελληνογαλλικού επιχειρηματικού συμβουλίου, ένα νέο κεφάλαιο που θα έχει χειροπιαστά αποτελέσματα και θα

αναδείξει επενδυτικές ευκαιρίες».

«Η Ελλάδα προσφέρει ευκαιρίες στο γαλλικό επενδυτικό κόσμος και θα υπάρξει αμοιβαίο όφελος και για τις δυο πλευρές», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Φρανσουά Ολάντ σημείωσε: «ήλθα να ενισχύσω τη συνεργασία και να απευθυνθώ στους επικεφαλής επιχειρήσεων που έχετε αποφασίσει να συνεργαστείτε. Ανέκαθεν η Γαλλία ήταν στο πλευρό της Ελλάδα, τη στηρίξαμε να μείνει στο ευρώ και ήταν μία επιλογή καρδιάς για εμάς».

Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη να χαραχθούν νέες προοπτικές προκειμένου να μη θυσιαστούν γενιές καθώς η ανεργία πλήττει σε τεράστιο βαθμό τους νέους και στην Ελλάδα και στη Γαλλία. Ακόμη επισήμανε ότι πρέπει να τηρούνται τρεις σημαντικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη. Όπως ανέφερε η η παραμονή της χώρας στο ευρώ έγινε εξαιτίας της επιλογής της Ελλάδας να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, δεύτερον τόνισε ότι η ελληνική δημόσια διοίκηση πρέπει να γίνει αποτελεσματική και η Γαλλία μπορεί να βοηθήσει σε αυτό και τέλος έδωσε έμφαση στη δυνατότητα επενδύσεων στη χώρα μας.

Ευχαριστώ τη Μέρκελ

Ο κ. Ολάντ τόνισε επίσης απευθυνόμενος στο επιχειρηματικό κόσμο:«Κάναμε τα πάντα για να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους για την παραμονή της Ελλάδας και θέλω να χαιρετήσω της στάση της Καγκελαρίου Μέρκελ, όταν ήλθε η κρίσιμη στιγμή, για να μπορέσει να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Αυτό το κάναμε γιατί οι Έλληνες επένδυσαν σε μία κυβέρνηση συνεργασίας που έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό».

Επιχειρήσεις-αποκρατικοποιήσεις

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ακόμα πως: «Οι Έλληνες ανέλαβαν σημαντικές δεσμεύσεις και τις τήρησαν. Ο ελληνικός λαός έκανε επώδυνες επιλογές που είναι αναγκαίες για την οικονομία. Κερδίσαμε τις πρώτες μάχες αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να επενδύσουμε στην Ελλάδα και αυτό το μήνυμα φέρνω. Τώρα χρειάζονται επενδύσεις. Η Γαλλία είναι ιστορικός εταίρος της Ελλάδας. Υπάρχουν 130 γαλλικές επιχειρήσεις στη χώρα. Κάποιες αποχώρησαν –δεν τις αδικώ- άλλα κάποιες παρέμειναν κι αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι να διευρυνθεί η παρουσία γαλλικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Ανέφερε μάλιστα συγκεκριμένους τομείς που θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασίας των δύο πλευρών όπως είναι: οι υδάτινοι πόροι, η ενέργεια, οι σιδηρόδρομοι και οι υδρογονάνθρακες, ενώ όπως προέκυψε από τις εργασίες του φόρουμ η Γαλλία προσφέρθηκε να δανείσει στην Ελλάδα μία φρεγάτα που θα χρησιμοποιηθεί στις έρευνες για πετρέλαιο.

«Προσκαλώ τις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα και να πάρουν μέρος στις αποκρατικοποιήσεις», κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος σημειώνοντας: «Ούτε χάρες ζητάμε ούτε προνόμια. Μιλάμε για διαγωνισμούς και ο καλύτερος θα νικήσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα