Σαμαράς και Βενιζέλος αποφασίζουν για την τύχη της διαπραγμάτευσης

Οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος συναντώνται τη Δευτέρα προκειμένου να καταλήξουν σε κοινή θέση έναντι των απαιτήσεων της τρόικας και, κυρίως, του ζητήματος των πλειστηριασμών και των ομαδικών απολύσεων. Η τρόικα διεκδικεί ουσιαστική απελευθέρωση των πλειστηριασμών, την οποία και συνδέει με την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών,

ενώ οι δύο άνδρες γνωρίζουν ότι οποιαδήποτε τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε σε κρίση, αν όχι σε πτώση, την κυβέρνηση καθώς δύσκολα «περνά» από τη Βουλή το σχετικό σχέδιο νόμου.

Ο αρμόδιος υπουργός Κ. Χατζηδάκης έλαβε μέρος το πρωί του Σαββάτου σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός στο Μαξίμου, συμμετείχαν και οι Γ. Στουρνάρας, Δ. Σταμάτης, Θ. Σκορδάς, Χρ. Λαζαρίδης, Στ. Παπασταύρου, και εξερχόμενος αναγνώρισε το αδιέξοδο. «Υπάρχει ακόμα διαφωνία μεταξύ Αθήνας και τρόικας» είπε ο Υπουργός, «πιέζουμε έτσι ώστε να υπάρξει κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερο χωρίς, βεβαίως, αυτή η κάλυψη να αφορά “μπαταχτσήδες” και ανθρώπους οι οποίοι εκμεταλλεύονται τις ρυθμίσεις για να μην πληρώνουν ενώ μπορούν».

Η πραγματικότητα είναι ότι και στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις, οι οποίες θα επιχειρηθεί να βρεθεί συνισταμένη στη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου τη Δευτέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα