Σαμαράς: Δεν κάνουμε πίσω για το πλεόνασμα

Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει στις θέσεις της στη διαπραγμάτευση με την τρόικα για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από συνεργάτες του, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει στα όσα έχει εξαγγείλει για τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος σε ένστολους, χαμηλοσυνταξιούχους και αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

ΣΥΡΙΖΑ: Καταρρέει το επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης

Την ίδια

ώρα η κυβέρνηση δέχεται την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρει ότι «καταρρέει σαν χάρτινος πύργος όλο το επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης» και οι εκπρόσωποί της εμφανίζονται «σαν έτοιμοι από καιρό» να έρθουν αντιμέτωποι με την τρόικα.

Η κυβέρνηση, προσθέτει «είναι στριμωγμένη στον τοίχο τόσο για την ταμπακιέρα του χρηματοδοτικού και του δημοσιονομικού κενού, όσο κυρίως εξαιτίας του εγκλωβισμού της στην καταστροφική στρατηγική του μνημονίου. Είναι ανήμπορη να ψελλίσει την οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους και παρακαλά για το μοίρασμα των ψίχουλων του πρωτογενούς πλεονάσματος ενόψει των εκλογών».

Καταλήγοντας σημειώνει πως «είναι τέτοια όμως η απομόνωση της κυβέρνησης εντός και εκτός της Ελλάδας που τα αδιέξοδα της πολιτικής της γίνονται ολοένα και πιο καθαρά. Το ίδιο καθαρό θα είναι και το μήνυμα που θα δοθεί στις κάλπες ενάντια στο μνημόνιο και τους εκφραστές του».

Κόντρα και για το Die Linke

«Ανακριβές» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» της Τετάρτης, σύμφωνα με το οποίο το γερμανικό κόμμα της Αριστεράς Die Linke δεν υιοθετεί τη θέση του Kόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) για διαγραφή του ελληνικού χρέους, κατά τα πρότυπα της λύσης που είχε υιοθετηθεί το 1953 για την αντιμετώπιση του γερμανικού χρέους.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «μια απλή ανάγνωση των επίσημων θέσεων του Die Linke και των αποφάσεων του ΚΕΑ θα αρκούσε για να αποφευχθεί το εν λόγω δημοσιογραφικό ολίσθημα, όμως επιλέχθηκε η αναπαραγωγή μη δημοσιογραφικών πηγών για τη συγγραφή του συγκεκριμένου ρεπορτάζ».

Για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει: «Δεν περιμέναμε βέβαια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος δεν φημίζεται για την έγκυρη ενημέρωσή του, να μην υιοθετήσει ένα ανακριβές δημοσίευμα. Το αντίθετο θα αποτελούσε έκπληξη για τους εγχώριους οπαδούς της κ. Μέρκελ».

Απάντηση Κεδίκογλου

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις ανακοινώσεις του σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα και τη θέση του κόμματος της Γερμανικής Αριστεράς, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Ο εκπρόσωπος κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να σταματήσει επιτέλους τα μικρόψυχα ψεύδη», περί «ψίχουλων πλεονάσματος», που «υποστηρίζουν μόνον όσοι θέλουν την αποτυχία της Ελλάδας».

Αναφορικά με τις «καταγγελίες» και τις «κατηγορίες» του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη δημοσιοποίηση της θέσης του Die Linke για το θέμα του χρέους, «ας τις απευθύνει στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπό του. Άλλωστε, την αποκάλυψη για τη στάση των Γερμανών ομοϊδεατών του κ. Τσίπρα έκανε η ιστοσελίδα iskra.gr του κ. Λαφαζάνη…», πρόσθεσε ο Σ. Κεδίκογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα