ΣΑΜΑΡΑΣ – ΝΤΟΡΑ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΣΕΝΑΡΙΩΝ

Διαψεύδει η Συγγρού τις πληροφορίες για τετ α τετ των δύο αρχηγών. Νέα, όχι τυχαία, εκτίμηση Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι η επανένωση της κεντροδεξιάς είναι εφικτή.

Διαψεύδεται από τη… λεωφόρο Συγγρού, όπου έχουν την έδρα τους και η Νέα Δημοκρατία και η Δημοκρατική Συμμαχία,

η πληροφορία για συνάντηση μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Ντόρας Μπακογιάννη, αν και οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη μετά και την τυπική κατάρρευση, χθες, κάθε ελπίδας συγκρότησης κυβέρνησης.

Από την πλευρά της κ. Μπακογιάννη, αν και υπάρχουν στελέχη που προκρίνουν τη συγκρότηση ενός φιλελεύθερου μετώπου με τον κ. Μάνο, τονίζεται ότι βασικός παράγοντας των εξελίξεων είναι να αποδειχθεί στην πράξη η «πανστρατιά», με το άνοιγμα του κόμματος σε όλες τις τάσεις, προκειμένου η όποια κίνηση να μην έχει χαρακτήρα μοιράσματος θέσεων. «Πρέπει να επιστρέψουν στη ΝΔ και στελέχη και κομματικοί συσχετισμοί οι οποίοι στο παρελθόν είχαν διαφοροποιηθεί, αλλά έχουν μια ξεκάθαρη φιλοευρωπαϊκή και φιλελεύθερη ιδεολογική προσέγγιση. Πιστεύω ότι αυτό είναι απαραίτητο και πρέπει να γίνει πολύ σύντομα», σχολίασε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν λίγο στο κρατικό ραδιόφωνο.

Οι φιλελεύθεροι, ο Καρατζαφέρης και ο Τζήμερος

Τις εξελίξεις παρακολουθεί από κοντά και ο κ. Στ. Μάνος, η Κεντρ. Επιτορπής της Δράσης συνεδριάζει απόψε, οι ανησυχίες του οποίου είναι αντίστοιχου περιεχομένου με αυτές της πλευράς Μπακογιάννη, ενώ σε επίπεδο κόμματος παρουσιάζονται πολλές ενστάσεις για τη συμπαράταξη με τον κ. Σαμαρά.

Στη Ν.Δ. θεωρούν κρίσιμη την επιτυχή έκβαση των συζητήσεων με τη φιλελεύθερη πτέρυγα, προκειμένου η προσπάθεια του κ. Αντ. Σαμαρά να μην καταλήξει μόνον στην επιστροφή Καρατζαφέρη, ο οποίος αν και θεωρείται βαρύ χαρτί δεν εκπροσωπεί, ακριβώς, το φιλευρωπαϊσμό που επιχειρεί να σηματοδοτήσει ο Πρόεδρος της Ν.Δ.

Τέλος, εκτός σεναρίων παραμένει – όπως άλλωστε είχε δηλώσει – η Δημιουργία Ξανά του Θάνου Τζήμερου, ο οποίος θα κατέλθει αυτόνομα στις εκλογές επιδιώκοντας να αποσπάσει στελέχη των δύο άλλων φιλελεύθερων κομμάτων που, ενδεχομένως, αντιδράσουν στην πιθανή ενσωμάτωσή τους στη Ν.Δ.

Keywords
Τυχαία Θέματα