Σάλος και στα διεθνή ΜΜΕ για Παπακωνσταντίνου-Λαγκάρντ

Μόνο αδιάφορος δεν είναι ο ξένος Τύπος απέναντι στην εμπλοκή συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών στην περίφημη «λίστα Λανγκάρντ». Σχεδόν όλα τα μεγάλα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων χαρακτηρίζουν «βόμβα» το οικονομικό σκάνδαλο για την πολιτική σκηνή της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα το πρακτορείο Associated Press υπογραμμίζει ότι ο Γ. Παπακωσταντίνου «βρίσκεται πλέον στο κέντρο ενός κλιμακούμενου πολιτικού σκανδάλου» ενώ συμπληρώνει ότι υπήρξε ο βασικός αρχιτέκτονας του πρώτου προγράμματος λιτότητας της Ελλάδας.

Αντίστοιχα το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλείται δικαστικές πηγές και επιβεβαιώνει πως τρία ονόματα στενών συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου απουσιάζουν από την πρώτη λίστα που του παρέδωσε η ίδια η Κριστίν Λαγκάρντ τονίζοντας ότι η αποκάλυψη αυτή«δίνει νέα τροπή στην υπόθεση.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων τονίζει ότι ο πρώην υπουργός βρίσκεται στο επίκεντρο ενός φορολογικού σκανδάλου σημειώνοντας ότι «το ελληνικό σκάνδαλο φοροδιαφυγής έλαβε μία νέα τροπή την Παρασκευή με την αποκάλυψη ότι ένας πρώην υπουργός φέρεται να έσβησε ονόματα από την λίστα με τους φερόμενους φοροφυγάδες».

Στον έντυπο χώρο τώρα οι New York Times είναι προσεκτικοί στο σχολιασμό τους ως προς την πιθανή εμπλοκή του πρώην υπουργού τονίζοντας ότι ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Από την άλλη πλευρά η Γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung», αναφέρει ότι πρόκειται για μία υπόθεση που «αποτελεί πλήγμα για το ΠΑΣΟΚ αλλά και που θα προκαλέσει έκπληξη στις Βρυξέλλες, καθώς είχε καλή φήμη ανάμεσα στους Ευρωπαίους συναδέλφους του».

Τέλος η έγκυρη «Guardian» εστιάζει το ρεπορτάζ της στο ότι ο πρώην υπουργός διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ λόγω των σοβαρών κατηγοριών που τον βαρύνουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα