Σ. ΝΤΙΓΙΑΝΚΟΦ: ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ Η ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«Εάν οι αποφάσεις είχαν ληφθεί τότε που έπρεπε, δηλαδή πριν από δύο χρόνια, θα είχε αποφευχθεί αυτός ο χρόνος της στασιμότητας από τα μέσα του 2011», τόνισε σε συνέντευξή του Υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας.

Σε συνέντευξή του στις αυστριακές εφημερίδες «Κουρίρ» και «Ντερ Στάνταρντ», ο Σιμεόν Ντιγιάνκοφ εξήγησε ότι: «Η Ευρώπη καθυστερεί πολύ και αυτή η ευρωπαϊκή «παράλυση» έχει τριπλασιάσει το κόστος αυτής της κρίσης». Αναφορικά με την πολιτική της Ε.Ε. απέναντι στην Ελλάδα, ο Σιμεόν Ντιγιάνκοφ επεσήμανε ότι: «Ήδη

το 2010 έπρεπε να είχε αποφασιστεί μια δραστική διαγραφή χρέους».

Τόνισε, όμως, ότι η Βουλγαρική οικονομία έχει επωφεληθεί από την ελληνική κρίση. Χαρακτηριστικά είπε ότι: «Η ελληνική συμμετοχή στο τραπεζικό σύστημα της Βουλγαρίας έχει περιοριστεί σημαντικά», υπογράμμισε, όμως, ότι «η μεγάλη ανασφάλεια στην Ελλάδα έχει φέρει ελληνικές καταθέσεις σε βουλγαρικές τράπεζες».

Επίσης, καταγράφονται πάνω από 3.000 ελληνικές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία, εξαιτίας της αύξησης της φορολογίας στην Ελλάδα και του ευνοϊκού φορολογικού συντελεστή στην χώρα του, ώστε συμπερασματικά να μπορεί να ειπωθεί πως η Βουλγαρία επωφελήθηκε από την ελληνική κρίση και ο ίδιος να μπορεί να ισχυριστεί ότι η χώρα του είναι η σταθερότερη στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα