Ρολάν Γκαρός και ΣΕΦ

Aφού το ποδόσφαιρο, εντός και εκτός Ελλάδος, κατέβασε ρολά για τη γνωστή ξεκούραση του καλοκαιριού, μας απόμεινε το μπάσκετ και – άλλο πάλι αυτό! – οι μονομαχίες του Ρολάν Γκαρός όπου οι αγώνες μεταξύ γυναικών ξεχωρίζουν. Οι κερκίδες αυτού του γηπέδου τένις θυμίζουν αυτοκρατορικό θέατρο όπου η μόνη που απουσιάζει είναι η βασίλισσα. Κατά τα άλλα, από τα πιτσιρίκια που μαζεύουν τα μπαλάκια ίσαμε τον ή την διαιτητή, τις μονομαχούσες αθλήτριες και κυρίως τα καπέλα με το μαύρο ή το κόκκινο σειρίτι – αρχοντιά,

όχι αστεία! – πρόκειται για μια σκηνοθεσία υψηλής ποιότητας.

Η μονομαχία μεταξύ της Αμερικανίδας Αζαρένκας και της Ρωσίδας Σαράποβα ήταν το κλου των αγώνων – η Ρωσίδα κέρδισε, όπως πάντα, τα μάτια των ανδρών και η Αμερικανίδα το κύπελο. Εκτός από τεχνικά τερτίπια των δύο αθλητριών που ανεβοκατεβαίνουν στην κορυφή, εκείνο που μας ενθουσίασε ήταν η κραυγή σε κάθε σερβίς. Πρόκειται για κάτι αρχέγονο που έβγαινε κυριολεκτικά από τα σπλάχνα τόσο της Ρωσίδας όσο και της Αμερικανίδας. Δεν ήταν παρατεταμένο ουρλιαχτό ούτε κραυγή της ζούγκλας, δεν ήταν στριγγλιά ούτε παρατεταμένη αλαλαή, αλλά κάτι σαν πολεμική προειδοποίηση. Μάλιστα στην περίπτωση της Ρωσίδας, καθώς η στεντόρεια φωνή συνόδευε κάθε κρούση, είχαμε ένα συναρπαστικό κράμα ομορφιάς και λύκαινας.

Όσο για το μπάσκετ μεταξύ των αιωνίων αντιπάλων φαινόταν πως θα έχει απρόβλεπτη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός έδρεψε δάφνες στην Ευρώπη και, με την καθοδήγηση του προπονητή του που διέπρεψε στο Λονδίνο, επανήλθε στα πάτρια αποφασισμένος να κερδίσει και το πρωτάθλημα. Ο Μπαρτζώκας, περιέργως πως, όπως στο τάβλι, έχασε δύο αγώνες (μέσα κι έξω) χωρίς να αντιληφθεί ότι ο αντίπαλος του «έκλεψε» το μυαλό και κυριολεκτικά τον κατανίκησε. Έχουμε λοιπόν μια συνεχιζόμενη μονομαχία μεταξύ Μπαρτζώκα και Πεδουλάκη; Η συνέχεια θα δείξει, πάντως για την ώρα ο Πεδουλάκης τρίβει τα χέρια του και ο Μπαρτζώκας νιώθει – πιθανώς – ότι οι δυο ήττες αμαύρωσαν την περηφανή εμφάνιση στο Λονδίνο.

Κατά μία έννοια, οι δύο ομάδες αναμένουν πολλά, μα πάρα πολλά, από τα δύο αστέρια τους, Σπανούλη και Διαμαντίδη. Ωστόσο την άνοιξη δεν την φέρνουν μόνο αυτοί οι δύο κούκκοι. Ειδικά στο τιμ του Πεδουλάκη οι αμερικανοί διέπρευσαν ειδικά στα αμυντικά τους καθήκοντα. Ο Λάσμε και ο Γκύστ έκαναν μικρά και μεγάλα θαύματα κάτω από τη ρακέτα, ο Κάρι αναδείχθηκε σε χρυσοχέρη, όσο για τον Ούκιτς αναδείχθηκε σε πρώτο σκόρερ και στα τρία ματς της φετινής χρονιάς με τους ερυθρόκευκους.

Keywords
Τυχαία Θέματα