ΡΕΣΛΕΡ: ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φιλίπ Ρέσλερ ξαναχτυπά… «Δεν μπορούν να υπάρξουν εκπτώσεις στις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο ίδιος σε γερμανικό ραδιοσταθμό και επανέλαβε ότι δεν πρέπει αν δοθεί τρίτο πακέτο βοήθειας στην Αθήνα. «Η Μέρκελ πρέπει να ανακαλέσει στην τάξη τον Ρέσλερ» δήλωσε ο Σρέντερ.

Για άλλη μια φορά ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας κ. Ρέσλερ τάχθηκε κατά των παραχωρήσεων

στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι: «ουσιαστικές παραχωρήσεις στις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, την κοινωνική ασφάλιση, τη δημόσια διοίκηση και τις ιδιωτικοποιήσεις είναι ανέφικτες. Είναι καθοριστικής σημασίας για την αξιοπιστία της Ευρωζώνης το να επιμένει η ηγεσία της στην τήρηση των κανόνων».

Ωστόσο απέφυγε να πάρει θέση για το αν θα έπρεπε να επιμηκυνθεί ο χρόνος για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Ο αντικαγκελάριος έκανε τις δηλώσεις την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένουν την έκθεση της τρόικα για την πρόοδο της Ελλάδας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Ο Ρέσλερ, που έχει ξεκινήσει την περιοδεία του σε Ολλανδία, Φινλανδία, Εσθονία, Σλοβακία και Πολωνία, επισήμανε πως το ταξίδι του «δεν αφορά σε καμία περίπτωση για σχηματισμό συμμαχίας των βορείων εναντίον των νοτιοευρωπαϊκών κρατών. ΗΕυρώπη μπορεί να λειτουργήσει μόνο με ενότητα».

Τα νέα σχόλια του Ρέσλερ προκάλεσαν την οργή του πρώην καγκελάριου Γκέρχαρτ Σρέντερ. «Η Άνγκελα Μέρκελ πρέπει να ανακαλέσει στην τάξη τον Ρέσλερ. Ο αντικαγκελάριος προσπαθεί λασπολογώντας την Ελλάδα να σώσει τη δουλειά του ως επικεφαλής των Φιλελεύθερων. Η στάση του απειλεί την ενότητα της Ευρωζώνη» δήλωσε στο πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Keywords
Τυχαία Θέματα