«Ρεσιτάλ» αισιοδοξίας από Στουρνάρα

Μιλώντας στο συνέδριο του Euromoney, ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε πως η ελληνική οικονομία δείχνει σημάδια ανάπτυξης το β’ 3μηνο του 2013: Σύμφωνα με τον υπουργό, η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος του β΄3μηνου, ενώ έχουν ξεκινήσει τα πρώτα θετικά σημάδια να ισχυροποιούνται. Όπως επεσήμανε ο Γιάννης Στουρνάρας,

έχει ήδη αναθεωρηθεί επί τα βελτίω η εκτίμηση για την ύφεση του 2013 στο -3,8%, χαμηλότερα από την αρχική εκτίμηση του -4,2% σύμφωνα με την οποία διαμορφώθηκε και ο προϋπολογισμός.

Το υπουργείο Οικονομικών θα αξιοποιήσει την πορεία της ύφεσης και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, θέλοντας να πείσει τους πιστωτές ότι εφόσον η ελληνική οικονομία θα τρέξει με ταχύτερους ρυθμούς από εκείνους που είχαν προϋπολογιστεί, τότε η «τρύπα» του περιβόητου δημοσιονομικού κενού θα «ψαλιδιστεί»: Η διαφορά των εκπροσώπων της τρόικα με την Αθήνα είναι ότι οι πιστωτές θεωρούν πως το «κενό» για το 2015- 2016 θα διαμορφωθεί στα 4 δισ. ευρώ, όταν η ελληνική πλευρά μιλά για «άνοιγμα» 2 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα