Ρεκόρ ζήτησης των δεκαετών ισπανικών ομολόγων

Τα 24 δισεκ. ευρώ αποτελούν ένα ποσόν «που ποτέ δεν επιτεύχθηκε σε όλη την ιστορία του υπουργείου Οικονομικών της Ισπανίας» δήλωσε ο Ντε Γκίνδος σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις ανησυχίες για πιθανή προσφυγή της χώρας στους μηχανισμούς δανεισμού της Ευρωζώνης.

Το 60% της ζήτησης αυτής προέρχεται από ξένους επενδυτές, οι οποίοι στην πλειονότητά τους μάλιστα δραστηριοποιούνται εκτός της ζώνης του ευρώ, υπογράμμισε ο υπουργός, διαβλέποντας στο επίτευγμα αυτό μία σημαντική ένδειξη προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στην ισπανική οικονομία.

Το ισπανικό υπουργείο

φιλοδοξούσε να συγκεντρώσει από τη σημερινή δημοπρασία ένα ποσό μεταξύ 3 και 4 δισεκ. ευρώ και αναμένεται να δημοσιεύσει αργότερα το τελικό αποτέλεσμα.

Νωρίτερα, το ισπανικό κράτος συγκέντρωσε 2,785 δισεκ. ευρώ από την διάθεση τρίμηνων και εξάμηνων εντόκων γραμματίων, με επιτόκια 0,5 και 0,9% αντίστοιχα–στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τον περασμένο Μάρτιο. Η ζήτηση και σε αυτήν τη δημοπρασία ισπανικών τίτλων κινήθηκε τέσσερις φορές περισσότερο από το τελικό ποσόν που συγκεντρώθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα