ΡΑΣΜΟΥΣΕΝ: ΤΟ ΝΑΤΟ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Άντερς Φο Ράσμουσεν δήλωσε σήμερα ότι το NATO έχει σχέδια για να υπερασπιστεί την Τουρκία -εάν αυτό κριθεί απαραίτητο-, λίγο πριν παραστεί σε συνεδρίαση υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες.

«Έχουμε όλα τα απαραίτητα σχέδια προκειμένου να προστατεύσουμε την Τουρκία, εάν είναι απαραίτητο», δήλωσε λιτά ο Α.Φ. Ράσμουσεν. Η εν λόγω

δήλωση του γ.γ. του NATO έρχεται λίγες μέρες μετά την ένταση που προκλήθηκε στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, με το τουρκικό πυροβολικό να πλήττει συριακές συνοριακές θέσεις ως αντίποινα για τη ρίψη οβίδων από την πλευρά των Σύρων καθεστωτικών. Επίσης, η δήλωση του γ.γ. του ΝΑΤΟ έρχεται στον απόηχο σχολίων από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Άγκυρα θα κάνει «ό,τι είναι αναγκαίο για να προστατεύσει τα σύνορά της», επισημαίνοντας ακόμη πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε μόνιμη διαβούλευση με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Δαμασκός απολογήθηκε για τη ρίψη μίας οβίδας που προκάλεσε το θάνατο πέντε Τούρκων αμάχων στην κωμόπολη Ακτσάκαλε. Ωστόσο, οι βομβαρδισμοί δεν έχουν σταματήσει, παρά τις δημόσιες ενδείξεις αμοιβαίας βούλησης για αποφυγή μίας ένοπλης αντιπαράθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα