Ραντεβού στη Βιέννη δίνουν σήμερα οι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί

«Υπάρχει μια συνάντηση, αλλά δεν είναι ανοικτή για τον Τύπο. Πρόκειται για μια άτυπη συνάντηση εργασίας», διευκρίνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του Αυστριακού Ακροδεξιού Κόμματος, αρνούμενος να δώσει επιπλέον πληροφορίες, κυρίως σχετικά με τα κόμματα που θα εκπροσωπηθούν σ’ αυτή τη συνάντηση και τον τόπο στον οποίο θα πραγματοποιηθεί.

Την Τετάρτη, η πρόεδρος του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν συναντήθηκε στη Χάγη με τον Ολλανδό Χέερτ Βίλντερς, αρχηγό της ολλανδικής ακροδεξιάς και του Κόμματος της Ελευθερίας (PVV).

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί σφράγισαν

μια «ιστορική», όπως χαρακτηρίσθηκε, συμφωνία εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενόψει των εκλογών της ερχόμενης άνοιξης.

Εργάζονται για τη σύσταση μιας αντιευρωπαϊκής ομάδας στο ευρωκοινοβούλιο, η οποία θα τους επιτρέψει να έχουν στη διάθεσή τους τα μέσα που προσφέρονται από το ευρωκοινοβούλιο, και χρόνο ομιλίας ανάλογο με το μέγεθος της ομάδας.

Για το σχηματισμό μιας τέτοιας ομάδας είναι απαραίτητο να εκλέξουν 25 βουλευτές σε σύνολο 766, οι οποίοι να προέρχονται από το ένα τέταρτο τουλάχιστον των 28 χωρών μελών της ΕΕ.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει αυτή τη στιγμή μια ευρωφοβική ομάδα, την Ευρώπη-Ελευθερία-Δημοκρατία (ΕΕΔ), με επικεφαλής το Βρετανό Νάιτζελ Φάρατζ. Με 32 βουλευτές, η ομάδα αυτή έχει αμελητέο πολιτικό βάρος.

Η ομάδα που συζητείται από την Λεπέν και τον Βίλντερς θα μπορούσε να περιλάβει, μεταξύ άλλων, το βελγικό Φλάαμς Μπελάνγκ, την ιταλική Λέγκα του Βορρά, την Εναλλακτική για τη Γερμανία και το αυστριακό Κόμμα της Ελευθερίας (FPO), καθώς και κόμματα της Βόρειας Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα