ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΜΑΡΑ – ΝΤΡΑΓΚΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

19:05 4/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Τις επαφές του με Ευρωπαίους αξιωματούχους συνεχίζει ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς. Την Παρασκευή θα υποδεχθεί τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χ. Ρομπάι , ενώ την επόμενη Τρίτη θα μεταβεί στην Φρανκφούρτη για να δει τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μ. Ντράγκι.


Σε μια προσπάθεια να ανακτήσει η Ελλάδα την αξιοπιστία της και να αλλάξει το κλίμα στο εξωτερικό για τη χώρα μας, ο πρωθυπουργός

έχει σειρά επαφών με στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την Παρασκευή στις 7 Σεπτεμβρίου ο κ. Σαμαράς θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν βαν Ρομπάι, ενώ την επόμενη Τρίτη (11/9) θα μεταβεί στη Φρανκφούρτη, όπου, στις 15:00 θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι.

Επίσης, αύριο, στις 18:00, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με το Γερμανό υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας και εντεταλμένο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση Χανς Γιόακιμ Φούχτελ σε μια συνάντηση στην οποία θα μετέχει και ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο πρωθυπουργός πρόκειται να επαναλάβει ότι η κυβέρνησή του θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, παρουσιάζοντας και το νέο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, αλλά θα επισημάνει και τις θυσίες του ελληνικού λαού, αφού η ελληνική οικονομία συνεχίζει να βρίσκεται για 5η συνεχή χρονιά σε ύφεση.

Στόχος του κ. Σαμαρά είναι να θέσει τις βάσεις που θα οδηγήσουν σε μια χαλάρωση του δημοσιονομικού προγράμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα