Ράιχενμπαχ: Πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες

Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν, με παρόντες πλήθος θεσμικών φορέων και πρέσβεων από χώρες μέλη της ΕΕ, η παρουσία της task force βοήθησε τα μέγιστα στην υλοποίηση σειράς αλλαγών, μαζί με το ΙΟΒΕ που ανέλαβε σειρά μελετών.

Από τη μεριά του ο κ. Ράιχενμπαχ τόνισε πως υπήρξε ανάγκη συνέχισης των προσπαθειών λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα έχει κάνει αλλαγές ορατές στην φιλελευθεροποίηση της αγοράς, την απλοποίηση του business

στη χώρα και τη διοίκηση της χώρας».

Ο Γερμανός επιτετραμμένος συνεχάρη τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη εκ νέου αν και μίλησε για ανάγκη συνέχισης των προσπαθειών. «Περισσότερες μεταρρυθμίσεις θα βοηθήσουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας» ανέφερε ο κ. Ράιχενμπαχ. Την ίδια στιγμή το ΙΟΒΕ παρουσίασε μελέτη στην οποία επισημάνθηκε η ραγδαία πτώση των δεικτών ιδιαίτερα στο ΑΕΠ και την ανάπτυξη. Τέθηκε επίσης θέμα προτύπου αναπτυξιακού μοντέλου ενώ τονίστηκε η πορεία επίτευξης θετικών ρυθμών ανάπτυξης το 2014. Παντως για την ανεργία τονίστηκε πως θα ειναι μια μακρά κι επίπονη προσπάθεια η μείωση των σχετικών δεικτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα