Υπό έλεγχο η πύρινη λαίλαπα στην Βαρυμπόμπη

07:11 6/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Οι ισχυροί άνεμοι ήταν το βασικό εμπόδιο στην προσπάθεια της πυροσβεστικής να θέσει υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά. Ανασταλτικός παράγοντας ήταν και το γεγονός ότι οι ισχυροί άνεμοι έντασης έως και 5 μποφόρ άλλαζαν διαρκώς κατεύθυνση. Η μείωση των ανέμων και κυρίως οι εναέριες δυνάμεις οδήγησαν στον περιορισμό της πύρινης λαίλαπας.

Το μέτωπο δεν απειλεί την Πάρνηθα.

Στην περιοχή της Βαρυμπόμπης επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 122 άντρες, 56 οχήματα, 120 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 οχήματα των ΟΤΑ και 5 υδροφόρες

ιδιωτών. Λίγο μετά από τις 6.00 το πρωί επιχειρούν και 10 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καεί 10 σπίτια ολοσχερώς και άλλα 20 μερικώς.
Λίγο μετά από τις 4 τα ξημερώματα, η φωτιά πλησίασε τον οικισμό των Θρακομακεδόνων, με τη δημοτική αρχή να καλεί τους πολίτες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Η φωτιά ξεκίνησε από πευκόφυτη έκταση που βρίσκεται στην οδό Ιωάννη Μίχα, κάτω από τον οικισμό Αγία Κυριακή. Αυτό θεωρείται και το πλέον δύσκολο μέτωπο καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση για τα οχήματα της πυροσβεστικής.

Στη 1:30 τα ξημερώματα άλλαξε διεύθυνση, απειλώντας προσωρινά το Ολυμπιακό Χωριό.

Οι φλόγες πλησίασαν λίγο πριν τις 3 στο Κέντρο Αιμοδοσίας στους Θρακομακεδόνες, ωστόσο, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών και των εθελοντών, το κέντρο δεν απειλήθηκε.

Η φωτιά έχει δημιουργήσει προβλήματα ηλεκτροδότησης με πολλά τμήματα της περιοχής να μην έχουν ρεύμα. Ενισχύσεις για να συμβάλουν στην προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων της Αττικής, καταφθάνουν από την περιφέρεια και συγκεκριμένα 14 οχήματα από την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και τη Δυτική Ελλάδα

Ενισχύσεις κατέφθασαν από διάφορα σημεία της χώρας για να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης. Με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 μεταβαίνουν στην Αθήνα 70 πυροσβέστες από τη Θεσσαλονίκη ενώ αναμένονται δυνάμεις και από την Κομοτηνή που έρχονται οδικώς. Ήδη την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμουν πυροσβεστικά πληρώματα και οχήματα, που έφτασαν από περιοχές της Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας και της Δυτικής Ελλάδας.

Με εντολή της δημοτικής αρχής Βαρυμπόμπης, νωρίτερα, άρχισαν να εκκενώνονται κατοικίες που βρίσκονται διάσπαρτες, από την οδό Ορφέως προς τον οικισμό της Αγίας Κυριακής, για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν κινδύνευσαν άνθρωποι, ενώ η φωτιά έφτασε σε αρκετές αυλές σπιτιών, προκαλώντας ζημιές.

Η κυκλοφορία στους δρόμους που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο, από το ύψος της πλατείας Θρακομακεδόνων έχει διακοπεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα