Πύρινα μέτωπα καίνε τη χώρα

21:05 4/7/2014 - Πηγή: Matrix24

Θεσσαλία

Αγροτοδασική έκταση καίει φωτιά που μαίνεται στην περιοχή Χλόη του δήμου Ρήγα Φεραίου στη Μαγνησία.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 12 οχήματα, 25 πυροσβέστες και 14 άτομα πεζοπόρο. Ρίψεις νερού, από αέρος, πραγματοποίησαν 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Εξάλλου, σιτοκαλαμιές και πουρνάρια είχε αποτεφρώσει πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Αγναντερή του δήμου Κιλελέρ Λάρισας. Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβεστικά οχήματα με 20 άτομα, ενώ νωρίτερα συμμετείχαν και δύο αεροσκάφη.

Ο ισχυρός άνεμος που πνέει

στις περιοχές δυσκολεύει το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης σε κατοικημένες περιοχές.

Ζάκυνθος

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κορακονήσι Ζακύνθου.

Σύμφωνα, με την Πυροσβεστική υπηρεσία Ζακύνθου, η φωτιά ξέσπασε στις 00:20 περίπου τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Στο σημείο βρίσκονται 15 άντρες με 8 οχήματα, 2 υδροφόρες του δήμου Ζακύνθου, ενώ το έργο των επίγειων δυνάμεων βοήθησε και ένα ελικόπτερο.

Οι προσπάθειες για τον έλεγχο της πυρκαγιάς συνεχίζονται ενώ δεν κινδυνεύουν σπίτια.

Κρήτη

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Χανδρά Σητείας και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε μεγάλες διαστάσεις, καταστρέφοντας μέχρι στιγμής χιλιάδες στρέμματα ελαιόδεντρων και χορτολιβαδικής έκτασης.

Υπό έλεγχο έχει τεθεί εξάλλου η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Μεσαρά Ηρακλείου, σε αγροτική έκταση στους Βώρους και στους Κισσούς του Δήμου Φαιστού και λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε άμεσα και έφθασε μέχρι το φαράγγι της Καρδιώτισσας.

Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν 8 οχήματα με 16 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα με 8 άτομα και 3 οχήματα του δήμου Φαιστού, εθελοντές Σαμαρείτες και κάτοικοι της περιοχής ενώ στις προσπάθειες για την κατάσβεσή της συνέδραμε και πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Η φωτιά έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές σε ελαιόδεντρα, θερμοκήπια και αρδευτικά δίκτυα.

Υπό έλεγχο τέθηκαν, επίσης, άλλες μικρότερες πυρκαγιές στο Στόμιο Ιεράπετρας, στο Δράσι Λασιθίου και στον Άγιο Μύρωνα.

Ασπρόπυργος

Εξάλλου πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε αποθήκες εγκαταστάσεων χαρτοβιομηχανίας στον Ασπρόπυργο. Οι πυροσβέστες προσπαθούν ώστε η πυρκαγιά να μην επεκταθεί στα γύρω εργοστάσια. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο τους. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα