Πυρά ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία της Προκαταρκτικής

«Ακόμα και η επιλογή των βουλευτών μελών της Επιτροπής από τη ΝΔ ξεπερνά με την πιο χαρακτηριστική ευκολία το γεγονός ότι οι βουλευτές αυτοί – έστω έμμεσα- συνδέονται με πρόσωπα της λίστας», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημειώνει:

1. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκης νομικός υπερασπιστής υπαλλήλου εφορίας, της οποίας συνεργοί -καταδικασθέντες ήδη όπως και η ίδια-περιλαμβάνονται στη λίστα.

2. Ο πρώην σύζυγος της συζύγου του Άδωνι Γεωργιάδη

βρίσκεται στην λίστα.

3. Συγγενής ή συγγενείς του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη είναι επίσης στη λίστα.

Παράλληλα, αναφέρει ότι στη λίστα βρίσκονται επίσης: «η σύζυγος του πρώην «τσάρου» Γιάννου Παπαντωνίου, περίπου όλοι οι κληρονόμοι του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, ο Γιώργος Βουλγαράκης και η Αικατερίνη Πελέκη, εξ αγχιστείας συγγενείς του Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Σ. Παπασταύρου».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «από τις μέχρι σήμερα καταθέσεις αναδεικνύεται με τα πιο μελανά χρώματα η ιδιοκτησιακή αντίληψη και η άκρατη κομματοκρατία, με την οποία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διαχειρίστηκαν τα δημόσια πράγματα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ««υπουργοί, που δεν μιλούν μεταξύ τους, δημόσια έγγραφα και αρχεία, που οι Υπουργοί παίρνουν σπίτι τους (μαζί με τα αμυντικά σχέδια της χώρας), Πρωθυπουργοί που δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν ξέρουν, νομικοί σύμβουλοι του κράτους, που λειτουργούν εξωθεσμικά, αρχηγοί μυστικών υπηρεσιών, που συλλέγουν πληροφορίες μόνο μέσα από την ανάγνωση εφημερίδων, μετακλητοί υπάλληλοι με μοναδικό προσόν διορισμού την κοινή καταγωγή με τον εργοδότη τους, υφιστάμενοι που περιμένουν εντολές και προϊστάμενοι, που ποτέ δεν τις δίνουν, γραμματείς σε ακριβοπληρωμένες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και φυσικά κάπου εκεί ανάμεσα, εφοπλιστές, εκδότες, πολιτικοί, μεγαλο-επιχειρηματίες που τέσσερα (4) χρόνια μετά κανείς δεν έλεγξε».

Όσον αφορά στην κατάθεση Βενιζέλου, αναφέρει πως «η τακτική που έγινε φανερή από την πρώτη στιγμή της κατάθεσης προέβλεπε τεχνητή πολιτική ένταση, ώστε οι ερωτήσεις για τα στοιχεία της υπόθεσης να μεταφέρονται στην πολιτική αντιπαράθεση και στην καταγγελία μιας δήθεν πολιτικής σκευωρίας εις βάρος του» και κάνει λόγο για «ταύτιση στρατηγικής ΠΑΣΟΚ – Χρυσής Αυγής».

ότι από τις μέχρι σήμερα καταθέσεις αναδεικνύεται με τα πιο μελανά χρώματα η ιδιοκτησιακή αντίληψη και η άκρατη κομματοκρατία, με την οποία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διαχειρίστηκαν τα δημόσια πράγματα

Keywords
Τυχαία Θέματα