«Ψήνεται» συνάντηση κοινοβουλευτικών εκπροσώπων για το δημοψήφισμα

17:02 3/7/2014 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τηλεφώνησε στους επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ήτοι στον Πάνο Καμμένο, στον Φώτη Κουβέλη, στον Δημήτρη Κουτσούμπα, αλλά και στον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας των ανεξάρτητων βουλευτών, Πάρι Μουτσινά.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «αντικείμενο της συνομιλίας τους

ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας κατάθεσης πρότασης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος ενάντια στο νόμο για τη κατάτμηση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ, σύμφωνα με το άρθρο 44, παράγραφο 2 του Συντάγματος». Μάλιστα, κατά πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, από τις συνομιλίες καταγράφηκε η αντίθεση όλων στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη μικρή ΔΕΗ και η κατ΄ αρχήν η θετική τους στάση στη προοπτική διεξαγωγής δημοψηφίσματος».

Όροι από το ΚΚΕ

Πάντως, όπως παραδέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, «ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας διευκρίνισε ότι το δημοψήφισμα θα πρέπει να αφορά και στο σύνολο των προηγούμενων νόμων που σχετίζονται με την απελευθέρωση της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ». «Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αντίρρηση στη πρόταση του ΚΚΕ να συμπεριλαμβάνονται και προηγούμενοι νόμοι που σχετίζονται με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, καθώς και ότι η κοινή πρόταση αποτελεί ευκαιρία προκειμένου να διερευνηθεί το πεδίο συμφωνίας για μια εναλλακτική εθνική στρατηγική στα θέματα ενέργειας. Ως εκ τούτου πρότεινε το εύρος των νόμων που θα περιλαμβάνονται σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα να είναι αντικείμενο συνεννόησης όλων των δυνάμεων που συμφωνούν με την διεξαγωγή του, δεδομένου ότι η ενεργοποίηση του άρθρου 44 απαιτεί τη συγκέντρωση 120 βουλευτών», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε σε όλους τους συνομιλητές του να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες συνάντηση στη Βουλή μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ώστε να συζητηθεί ο οδικός χάρτης για τη συγκέντρωση 120 υπογραφών και την κατάθεση πρότασης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος περί την ιδιωτικοποίηση ή μη της ΔΕΗ.

Keywords
Τυχαία Θέματα