ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΜΕΛΙΑ ΕΡΧΑΡΤ 75 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ

22:20 2/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Στις 2 Ιουλίου του 1937 η 39χρονη θαρραλέα  Αμερικανίδα πιλότος, Αμέλια Έρχαρτ, απογειώθηκε από τη Νέα Γουινέα με προορισμό την Καλιφόρνια όπου και θα ολοκλήρωνε το γύρο του κόσμου, όμως δεν κατάφερε να φτάσει ποτέ, το αεροπλάνο της εξαφανίσθηκε. Αύριο ξεκινούν οι προσπάθειες ανεύρεσή της. 

Τα μέλη της οργάνωσης Tighar (Διεθνής Ομάδα για την Ανεύρεση Ιστορικών Αεροσκαφών) σκοπεύουν να πάνε στο νησάκι Νικουμαρόρο, στο αρχιπέλαγος των Κιριμπάτι, στην προσπάθειά τους να επαληθεύσουν τη θεωρία τους, σύμφωνα με την οποία η

πρωτοπόρος της αεροπορίας επέζησε μετά τη συντριβή του αεροπλάνου της.

Η Αμέλια Έρχαρτ συνοδευόμενη από τον πιλότο Φρεντ Νούναν, ξεκίνησε για το τελευταίο σκέλος του γύρου του κόσμου, με το δικινητήριο αεροσκάφος Λόκχιντ Ιλέκτρα. Είχε απογειωθεί από τη Νέα Γουινέα με τελικό προορισμό την Καλιφόρνια στα ενδιάμεσα σκόπευε να προσγειωθεί στο νησί Χόουλαντ για να ανεφοδιαστεί σε καύσιμα.

Όμως λίγες ώρες μετά την απογείωση, στο τελευταίο μήνυμα που μετέδωσε, ανέφερε ότι δεν μπορούσε να εντοπίσει το νησί και ότι τα καύσιμα είχαν αρχίσει να εξαντλούνται.

Αυτή ήταν η τελευταία επικοινωνία της.

Τότε η είδηση της εξαφάνισή της προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση και παρά τις έρευνες που διέταξε ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Φράνκλιν Ντ. Ρούσβελτ, δεν βρέθηκε κανένα ίχνος του αεροπλάνου και των δύο πιλότων που θεωρήθηκε όχι χάθηκαν στη θάλασσα.

Ωστόσο τα μέλη της Tighar, έχει μια θεωρία.

Πιστεύουν ότι οι δύο πιλότοι πιθανότατα να κατάφεραν να προσγειωθούν στη μικροσκοπική, ακατοίκητη ατόλλη Νικουμαρόρο, σε απόσταση 480 χιλιομέτρων από το Χόουλαντ, και να  επιβίωσαν για κάποιο διάστημα ενώ το αεροπλάνο τους παρασύρθηκε από τα κύματα.

Στο νησάκι αυτό έχουν βρεθεί ίχνη από καταυλισμό αλλά και αμερικανικά είδη και αντικείμενα, που υπήρχαν τη δεκαετία του 1930.

Έτσι οι εξερευνητές, μεταξύ των οποίων επιστήμονες και αρχαιολόγοι, εφοδιασμένοι με αισιοδοξία αλλά και προηγμένο εξοπλισμό, σκοπεύουν να εξετάσουν το νησάκι επί δέκα μέρες, καθώς και μια τάφρο στα δυτικά του, ελπίζοντας να γράψουν τη δική τους ιστορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα