Ψάχνοντας μήνυμα στήριξης από την Άγκελα Μέρκελ

08:31 8/1/2013 - Πηγή: Matrix24

Την τρίτη συνάντησή του με την Άγκελα Μέρκελ, χωρίς να συνυπολογίζονται τα πολυάριθμα τετ α τετ που είχαν στο περιθώριο διεθνών συσκέψεων, θα έχει σήμερα το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς στο Βερολίνο.

Αν και δεν αναμένονται εκπλήξεις και μόνον το γεγονός ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα βρεθεί ξανά εντός κοινού πλάνου με την Γερμανίδα Καγκελάριο, με την οποία θα κάνουν και δηλώσεις, αντιμετωπίζεται από το επιτελείο του Πρωθυπουργού ως

ένα ακόμη δείγμα της βελτιούμενης αξιοπιστίας του Αντ. Σαμαρά και, συνολικά, της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Αυτό άλλωστε φαίνεται ότι ήταν και το κεντρικό μήνυμα που έστειλε ο κ. Σαμαράς κατά το χθεσινοβραδυνό δείπνο της Die Welt στο οποίο, μαζί με τον Ιταλό επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ήταν κεντρικός ομιλητής. Ο κ. Σαμαράς επιδιώκει να αποκαταστήσει την έννοια της «ασφάλειας» για την Ελλάδα, αφενός σε νομισματικούς όρους, αφετέρου σε θεσμικούς, υπό την έννοια της προώθησης των μεταρρυθμίσεων και της διασφάλισης της κυβερνητικής σταθερότητας που μοιάζει να είναι αναγκαία προϋπόθεση για τους ξένους επενδυτές.

Παρά το γεγονός ότι πληροφορίες για το κλειστό δείπνο δεν διέρρευσαν, ο κ. Σαμαράς φέρεται να επέμεινε ιδιαίτερα στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να σπάσει αυγά με την ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων υπό δημόσιο έλεγχο και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου ενώ βρέθηκε αντιμέτωπος με διαδοχικές επισημάνσεις για την αδυναμία των ελληνικών ελεγκτικών μηχανισμών να ελέγξουν την εισφοροδιαφυγή, στον απόηχο άλλωστε και των εξελίξεων περί τη λίστα Λαγκάρντ και τον Γ. Παπακωνσταντίνου.

Πριν τη συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ, ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση και με τον πρ. Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χανς Ντίντριχ Γκένσερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα