Προβόπουλος: Αποχωρώ υπερήφανος

«Η επιλογή του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της ΤτΕ ήταν ό,τι καλύτερο», δήλωσε ο απερχόμενος διοικητής Γιώργος Προβόπουλος και προσέθεσε ότι ο Γιάννης Στουρνάρας εκτός από τις γνώσεις των μακροοικονομικών, έχει ασχοληθεί με την πολιτική διαχείριση των πραγμάτων, γνωρίζει τα τραπεζικά και εξασφαλίζεται

έτσι μια καλή συνέχεια στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Με θετικά λόγια εκφράστηκε ο κ. Προβόπουλος και για τον πρωθυπουργό, με τον οποίο επικοινώνησε χθες. Ο κος Προβόπουλος επικοινώνησε και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος έκανε αποτίμηση του έργου του απερχόμενου διοικητή και όπως υπενθύμισε ο κ. Προβόπουλος «με τον κ. Βενιζέλο ζήσαμε πολλά από αυτά που περιγράφονται στο βιβλίο της Τραπέζης της Ελλάδος με θέμα 'Κρίση 2008 - 2013».

Ο κ. Προβόπουλος, ερωτηθείς για τις δύσκολες μέρες και νύχτες των προηγούμενων ετών τόνισε ότι «υπήρξαν νύχτες στις οποίες κυριολεκτικά δεν κοιμόμουνα καθώς δεν ήξερα σε τι νομισματικό καθεστώς θα ξυπνήσουμε».

Επίσης τόνισε ότι δεν αισθάνεται καμία πικρία, αντιθέτως υπερηφάνεια καθώς επετεύχθη το μεγάλο κατόρθωμα να οδηγήσουμε τη χώρα σε ασφαλές λιμάνι. «Με υπερηφάνεια, απελευθερωμένος και χωρίς πικρία», όπως είπε, ο κ. Προβόπουλος αποχαιρέτησε την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο κ. Προβόπουλος μιλώντας σε εκδήλωση της ΤτΕ αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Ευχαριστήρια και εύσημα προς τον Γ. Προβόπουλο απηύθυναν με δηλώσεις τους ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελλος Βενιζέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα