Προβόπουλος: Ανάπτυξη της τάξης του 0,5% το 2014

Αναφερόμενος στις τράπεζες και τα τεστ αντοχής που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο κ. Προβόπουλος υπογράμμισε πως «σκελετοί δεν υπάρχουν» για τα ελληνικά ιδρύματα.

Επίσης χαρακτήρισε «μη τεκμηριωμένες» τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που τοποθετούσαν τις κεφαλαιακές ανάγκες του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα πολύ υψηλότερα από

τις μετρήσεις της ΤτΕ και της BlackRock.

«Στις συζητήσεις με την τρόικα είχαμε απόλυτα τεκμηριωμένες απόψεις», πρόσθεσε ο κ. Προβόπουλος. «Δεν φοβάμαι πως η επικείμενη άσκηση [της ΕΚΤ] θα βγάλει διαφορετικά αποτελέσματα», σημείωσε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Σχετικά με το 2014, ο κ. Προβόπουλος δήλωσε πως η χώρα μας θα πετύχει ανάπτυξη της τάξης του 0,5%, γεγονός που θα σηματοδοτήσει το «κλείσιμο της παρατεταμένης βαθιάς ύφεσης» και την «απαρχή μίας νέας περιόδου».

Ερωτηθείς για το αν θέλει να παραμείνει στην ηγεσία της ΤτΕ και μετά το πέρας της θητείας του τον Ιούνιο, ο κ. Προβόπουλος απάντησε με νόημα «είμαι μάχιμος», αποσαφηνίζοντας ωστόσο πως οι αποφάσεις θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

Για την υπόθεση της Eurobank, και τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι τελικά «το ελληνικό Δημόσιο θα βγει κερδισμένο».

Keywords
Τυχαία Θέματα