Προβάδισμα σε ΣΥΡΙΖΑ και απογοήτευση

Στη δημοσκόπηση, που διεξήχθη για λογαριασμό του ιστότοπου thepaper.gr ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 20,4%. Ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 20%, η Χρυσή Αυγή με 10,4%, το ΠΑΣΟΚ

με 6,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,7%, η ΔΗΜΑΡ με 4,1%. Αναποφάσιστο δηλώνει το 8,7%, των ερωτηθέντων, την αποχή επιλέγει το 7,5%, το λευκό το 4,9% και κάποιο άλλο κόμμα το 7,3%.

Παρά το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, περισσότεροι από έξι στους δέκα εκτιμούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας κάνει χειρότερη αντιπολίτευση από ότι περίμεναν. Αντίστοιχο (59%) είναι και το ποσοστό όσων εκτιμούν ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι χειρότερος πρωθυπουργός από ότι περίμεναν.

Έξι στους δέκα δεν έχουν να πληρώσουν

Στη δημοσκόπηση αποτυπώνεται η κατήφεια των Ελλήνων, καθώς περίπου οι μισοί φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους το επόμενο διάστημα, έξι στους δέκα δήλωσαν ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, ενώ το 64% θα συνέστηνε στα παιδιά τους να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό.

Αντρέας ο πιο δημοφιλής

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο καλύτερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης είναι ο Αντρέας Παπανδρέου, με 24,9%. Ακολουθεί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με 22,8%. Μάλλον έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι στην κατάταξη ακολουθεί ο Κώστας Καραμανλής με 5,3%, ενώ και οι Κώστας Μητσοτάκης (4,4%), αλλά και Αντώνης Σαμαράς (3,4%) περνούν τον μακροβιότερο πρωθυπουργό στην ελληνική ιστορία, Κώστα Σημίτη (3,1%), Ακολουθούν οι: Γ. Ράλλης (1,6%), Λουκάς Παπαδήμος (1,1%) και Γιώργος Παπανδρέου (0,1%).

Keywords
Τυχαία Θέματα