Πρωθυπουργική παρέμβαση για τα πρόστιμα στις ληξιπρόθεσμες

Υψηλόβαθμοι παράγοντες του υπουργείου άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των ορίων των προστίμων. Η επίμαχη διάταξη προέβλεπε πρόστιμα έως και 30%, αλλά και τόκους που φτάνουν από 8,5% έως και 12,5% για τις ληξιπρόθεσμες όφειλες.

Παρέμβαση για το θέμα έγινε σύμφωνα με πληροφορίες, από τον πρωθυπουργό, οποίος στις Βρυξέλλες ενημερώθηκε για τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών και σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν θα αποσυρθεί η τροπολογία είπε «θα το δούμε», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν τροποποιήσεις.

Στουρνάρας:

Δεν γνώριζε ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες και μη ρυθμισμένες οφειλές προς το δημόσιο, επιβεβαίωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή. «Και βεβαίως δεν ήξερε», είπε χαρακτηριστικά, ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι πρόκειται «για λεπτομέρεια του κώδικα φορολογικών στοιχείων που ο πρωθυπουργός δεν ήξερε, αλλά είναι πολύ καλύτερη από ό,τι ισχύει σήμερα».

Ο κ. Στουρνάρας επέμεινε πάντως στην επιβολή προστίμων της τάξης του 10% από 2,5% που ισχύει σήμερα, εκτιμώντας ότι αποτελεί κίνητρο για να ενταχθούν οι οφειλέτες σε ρύθμιση.

Keywords
Τυχαία Θέματα