Πρόταση Βρούτση για απασχόληση σε 400.000 οικογένειες

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real news», ο κ. Βρούτσης ξεκαθαρίζει ότι για τις περιπτώσεις συνταξιούχων που φοροδιαφεύγουν, αυτοί θα εντοπίζονται καθώς «στις ηλεκτρονικές δηλώσεις των συνταξιούχων θα εμφανίζονται προτυπωμένες οι συνολικές αποδοχές από συντάξεις». Αυτό το μέτρο θα εφαρμοστεί μετά την ψήφιση του νέου νόμου για το ασφαλιστικό σύστημα με σκοπό να παταχθεί η φοροδιαφυγή των συνταξιούχων, που φθάνει τα 80 εκατ. ευρώ ετησίως.

Σχετικά με την ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών, οι οποίες ανέρχονται στα 15 δισ. ευρώ προς όλους τους ασφαλιστικούς φορείς, ο κ. Βρούτσης τόνισε

ότι με τον νέο νόμο θα εφαρμοστεί μια ενιαία ρύθμιση για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών και όρων, που θα συνοδεύεται και από αλλαγή του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Όσο για την ανεργία, ο κ. Βρούτσης δεσμεύτηκε ότι θα ζητήσει την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ και θα προωθήσει την απορρόφησή του για την καταπολέμηση της ανεργίας. «Στόχος μας είναι ένα πρόγραμμα που θα έχει σκοπό να στηρίξει μια θέση εργασίας σε περισσότερες από 400.000 οικογένειες, που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο».

Keywords
Τυχαία Θέματα