ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ

18:50 8/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Ενέκρινε τελικά το νόμο που επιβάλει «τσουχτερά» πρόστιμα σε όσους συμμετέχουν, ή διοργανώνουν διαδηλώσεις, ή άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και δεν έχουν εξασφαλίσει επίσημη άδεια, ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν.

«Όχι μόνον επικύρωσα τη νομοθεσία, αλλά εξέτασα λεπτομερώς τον φάκελο που μου υπέβαλε η Δούμα (Κάτω Βουλή), η οποία εκτιμά ότι το κείμενο είναι συγκρίσιμο με την ευρωπαϊκή νομοθεσία», τόνισε ο Πούτιν.

Η νέα νομοθεσία

επιτρέπει στη δικαιοσύνη, εκτός από τις ποινές φυλάκισης,  να επιβάλλει πρόστιμα της τάξεως των 39.000 ευρώ στους διοργανωτές των διαδηλώσεων και 13.000 ευρώ στους συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν ζητήσει από τον Πούτιν να μην υπογράψει το νόμο διότι θα καταστείλει τις αντίθετες φωνές στη χώρα.

Προ ημερών ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολούθησης των Σχέσεων Ρωσίας- Συμβουλίου της Ευρώπης, Αντρέα Γκρος (Ελβετός σοσιαλιστής βουλευτής) και Γιόργκι Φούντα (Ρουμάνος χριστιανοδημοκράτης), ζήτησαν την απόρριψή του νομοσχεδίου.

Το σκεπτικό τους ήταν ότι το μέτρο αυτό θα μπορούσε να υπονομεύσει την ελευθερία της έκφρασης και της ελευθερίας του συνέρχεσθαι.

Keywords
Τυχαία Θέματα