Προπαγάνδα στα σχολεία με ναζιστικά CD

Από το 2004 το ακροδεξιό κόμμα δίνει δώρο αυτό το CD κυρίως σε ανήλικους μαθητές. Από το 2012 πωλείται μέσω του διαδικτύου και μοιράζεται από μαθητές στη Γερμανία. Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, στο CD αυτό υπάρχουν τραγούδια με τίτλους όπως «Εθνικό και Κοινωνικό», «Σάλπισμα για Εξέγερση» και βιντεοσκοπημένο μήνυμα του προέδρου του κόμματος Αντρέας Κνάπε. Το NPD εμφανίζεται κουλ, νεανικό και διαδικτυακό.

Στις

13 Μαρτίου το συγκεκριμένο CD απαγορεύτηκε καθώς κρίθηκε ότι αποπροσανατολίζει κοινωνικά και ηθικά τους νέους και εξυμνεί τον εθνικοσοσιαλισμό. Βέβαια, πριν από την απαγόρευση, 40.000 κομμάτια μοιράστηκαν σε σχολεία, σύμφωνα με στοιχεία του κόμματος.

Βέβαια, υπάρχει και ο αντίλογος. Μια άλλη πρωτοβουλία, πάλι με CD με τίτλο «Δεν γουστάρω τους ναζί» με δημοφιλή συγκροτήματα και βίντεοκλιπς. Όπως μάλιστα δείχνουν τα στοιχεία από το facebook, αυτοί που έχουν κάνει like στη σελίδα «Δεν γουστάρω τους ναζί» έχουν φτάσει τις 120.000. Η αντίστοιχη των νεοναζιστών φτάνει μόλις τις 6.000. Παρόλα αυτά το NPD ετοιμάζει μεγάλη εκστρατεία με CD για τις βουλευτικές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, αναφέρει η dw.

Keywords
Τυχαία Θέματα