Προκρίθηκε στα πέναλτι η Ολλανδία!

02:09 6/7/2014 - Πηγή: Matrix24

Με πρωταγωνιστή τον Τιμ Κρουλ η Ολλανδία νίκησε 4-3 στα πέναλτι την Κόστα Ρίκα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει την Κόστα Ρίκα.

Για 90 συν τα λεπτά των καθυστερήσεων, η Ολλανδία δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο την αξιόμαχη Κόστα Ρίκα που στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την Ελλάδα στα πέναλτι. Είχε να αντιμετωπίσει τον εξαιρετικό τερματοφύλακα Νάβας, τα δοκάρια και την ατυχία.

Έτσι,

παρά τις προσπάθειες των «οράνιε» που έχασαν απίστευτες ευκαιρίες για γκολ, το 0-0 δεν άλλαξε και οδηγηθήκαμε στην ημίωρη παράταση, εκεί όπου οι Ολλανδοί άρχισαν πάλι με ευκαιρία, την οποία έδιωξε ο Νάβας, στη συνέχεια είχαν κι άλλες φάσεις, δοκάρι και φυσικά τον... τερματοφύλακα της Κόστα Ρίκα. Το 0-0 δεν άλλαξε ούτε στον έξτρα χρόνο και οδηγηθήκαμε στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι.

Εκεί μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο τερματοφύλακας της Νιούκαστλ, Τιμ Κρουλ, ο οποίος μπήκε λίγο πριν το τέλος της παράτασης στη θέση του Σίλεσεν, έπιασε δύο πέναλτι και έδωσε τη μεγάλη πρόκριση στους Ολλανδούς στα ημιτελικά του Μουντιάλ (4-3), εκεί όπου την προσεχή Τετάρτη θα αντιμετωπίσουν την Αργεντινή.

Οι συνθέσεις:

Ολλανδία: Σίλεσεν (121' Κρουλ), Φλάαρ, Ντε Φράι, Μάρτινς Ίντι (106' Χούντελααρ), Κάιτ, Μπλιντ, Βαϊνάλντουμ, Σνάιντερ, Ντεπάι (76' Λενς), Ρόμπεν, Φαν Πέρσι

Κόστα Ρίκα: Νάβας, Γκαμπόα (79' Μίρι), Ακόστα, Γκονσάλες, Ουμάνια, Ντίας, Τεχέδα (97' Κουμπέρο), Μπόρχες, Μπολάνιος, Ρουίς, Κάμπελ (66' Ουρένια)

Keywords
Τυχαία Θέματα