Πρόγραμμα υπό γερμανική εποπτεία

13:27 8/1/2013 - Πηγή: Matrix24

Η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι μία καλύτερη οικονομική συνεργασία Αθήνας-Βερολίνου θα είναι επωφελής για όλους. Πρόσθεσε ότι θα συζητήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό για την πρόοδο που σημειώνει η Ελλάδα. Σημείωσε, στον απόηχο και της ανακοίνωσης της Eurostat για ανεργία-ρεκόρ, ότι έμφαση θα δοθεί στα αναπτυξιακά βήματα, που θα οδηγήσουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς

αναφέρθηκε στις θυσίες του ελληνικού λαού, «για να αποκτήσουμε και πάλι την αξιοπιστία της χώρας και την εμπιστοσύνη των αγορών» και τόνισε πως «προς την κατεύθυνση αυτή έχουμε ψηφίσει μια σειρά νομοσχεδίων που διασφαλίζουν αυτή την πορεία, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη ρευστότητα στην αγορά και κατ΄επέκταση την ανάπτυξη». Ανέδειξε ως προτεραιότητες την εξασφάλιση της ρευστότητας -την οποία χαρακτήρισε «αίμα της οικονομίας»- και την προσέλκυση επενδύσεων.

Η Άνγκελα Μέρκελ βλέπει στο πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού ένα σύμμαχο στην προσπάθεια προώθησης των γερμανικών θέσεων για το μέλλον της Ευρώπης. Εξάλλου, όπως δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς, στη σημερινή συζήτησή τους θα τεθούν και θέματα ευρωπαϊκής ατζέντας ενόψει των μελλοντικών συνόδων κορυφής των «27».

Δεν αναμένονται δηλώσεις των δύο ηγετών μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, δεδομένου ότι αυτή έχει ανεπίσημο χαρακτήρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα