Προφυλακιστέος ο χάκερ με τους 9 εκατ. φορολογικούς φακέλους

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων με σκοπό το κέρδος σε βαθμό κακουργήματος καθώς φέρεται να επιχειρούσε να πουλήσει το ηλεκτρονικό αρχείο σε ενδιαφερομένους έναντι δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Τα ίχνη που εντόπισε η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος δείχνουν ότι τα επίμαχα στοιχεία προέρχονται από υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και δεν αλιεύθηκαν από χάκερ

αλλά δόθηκαν χέρι με χέρι.

Οι αρχές εκτιμούν ότι η υποκλοπή έγινε μέσα από τις υπηρεσίες και έχουν ρίξει το βάρος των ερευνών στον εντοπισμό του συνεργού ή των συνεργών του 35χρονου.

Ο κατηγορούμενος που εργαζόταν στο τμήμα μάρκετινγκ εταιρίας τηλεπικοινωνιών-πληροφορικής ως εξωτερικός συνεργάτης, αρνείται την κατηγορία. Στην απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι πήρε το επίμαχο αρχείο από πρόσωπο που κατονόμασε προκειμένου να το επεξεργαστεί μετατρέποντάς το σε αναγνώσιμο αρχείο καθώς στην αρχική του μορφή δεν μπορούσε να διαβαστεί. Ο ίδιος βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση και είναι παντρεμένος χωρίς παιδιά.

Ο δικηγόρος του Νίκος Αγαπηνός δήλωσε ότι η ανάκριση είναι πρώιμο στάδιο, έχει υποβάλει αίτημα άμεσης τραπεζικού απορρήτου και για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού χαρακτήρα προκειμένου να αποδειχτεί ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε καμία οικονομική συναλλαγή. Εχει συνεργαστεί με τις αρχές και έχει δώσει στοιχεία συγκεκριμένου προσώπου που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και ο οποίος του έδωσε τα επίμαχα στοιχεία. Το πρόσωπο που κατονομάστηκε πρέπει να δώσει εξηγήσεις για την προέλευση των στοιχείων.

Επισημαίνεται ότι ήδη έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του συγκεκριμένου προσώπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα