Προ των πυλών η είσοδος-χαράτσι στα νοσοκομεία;

Υπεραισιόδοξος εμφανίστηκε στο βήμα της βουλής ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος,  δηλώνοντας ότι: «θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και δεν θα χρειαστεί να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο καταβολής ενός ευρώ ανά συνταγή και 25 ευρώ για είσοδο και νοσηλεία σε νοσοκομεία».

«Μέγα ψεύδος» χαρακτήρισε στην συνέχεια ο υπουργός τη φημολογία περί άμεσης εφαρμογής του μέτρου αυτού τονίζοντας πως «η διάταξη αυτή, όπως αναφέρεται ρητά και στο πολυνομοσχέδιο, αφορά

το έτος 2014 και θα εφαρμοστεί μόνο στην περίπτωση κατά την οποία μέχρι το τέλος του 2013 δεν θα έχουν επιτευχθεί οι δημοσιονομικοί στόχοι του Προγράμματος Υγείας και πάντως μόνο με υπουργική απόφαση.»

Στην αρχή της ομιλίας του ο υπουργός Υγείας, καταφέρθηκε εναντίον των πτερύγων εκείνων της Βουλής «που επιχειρούν να καλύψουν την ένδεια επιχειρημάτων και το έλλειμμα προτάσεων με ύβρεις και απειλές πρωτοφανείς για τον κοινοβουλευτισμό».

Σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ, ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε οι δράσεις του θα επικεντρωθούν τόσο στην εξυγίανση της οικονομικής λειτουργίας και των ελεγκτικών μηχανισμών του Οργανισμού όσο και στην ανάπτυξη επιθετικής πολιτικής διαπραγμάτευσης τιμών και εξασφάλισης εκπτώσεων από προμηθευτές υπηρεσιών υγείας.

Ολοκληρώνοντας έκανε λόγω και για “αξιοποίηση” της δημόσιας περιουσίας η οποία σύμφωνα με τον ίδιο, είναι μέρος μίας αναπτυξιακής στρατηγικής, προαναγγέλλοντας κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου σε συνεργασία με την υπουργό Τουρισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα