Πριν καν ψηφίσουν… ετοιμάζουν νέο γύρο απολύσεων

Με μια εγκύκλιο του αρμόδιου Υπουργείου ανοίγει νέος γύρος απογραφής στο δημόσιο που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε σχήματα διαθεσιμότητας – κινητικότητας. Το Μαξίμου βρίσκεται και αυτό σε …κινητικότητα με το πολυνομοσχέδιο και τα προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση να είναι το βασικό αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. .

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας,

Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων, για το θέμα των δημοτικών αστυνομικών αποφασίστηκε ότι όσοι έχουν πραγματικά πιστοποιητικά σπουδών και εμπειρίας δεν θα μείνουν άνεργοι.

Όπως όλα δείχνουν η Κυβέρνηση πριν ακόμη ψηφιστεί το πολυνομοσχεδίου προχωρά σε νέο γύρο απογραφής και ακολούθως «ξεφορτώματος» προσωπικού στα ΝΠΙΔ και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «τρέχει» να προλάβει τις προθεσμίες, τις οποίες συμφώνησε με την τρόικα και είναι ενδεικτικό της πίεσης χρόνου, ότι η εγκύκλιος πρέπει να φτάσει σε όλους αυτούς τους φορείς έως τις 19 του μήνα, ενώ η απογραφή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30 Αυγούστου!

Έτσι, προλειαίνεται το έδαφος για τις επόμενες ομάδες υπαλλήλων που θα μπουν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας – κινητικότητας ώστε να συμπληρωθεί έως το τέλος του χρόνου ο αριθμός των 25.000 ατόμων που έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα.

Τα στοιχεία που ζητά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκινά από τα… απλά ήτοι ΑΦΜ, Επώνυμο, Ονομα, Πατρώνυμο, Φύλο, Ημερομηνία Γέννησης, ΑΜΚΑ, Φορέα Απασχόλησης και φτάνουν στα… επίμαχα ήτοι το είδος της Εργασιακή Σχέσης, Ημερομηνία Πρόσληψης στο Φορέα, Ημερομηνία Λήξης Σύμβασης, Κατηγορία Εκπαίδευσης, καθώς και Προϋπηρεσία αναλυτικά δηλαδή όχι μόνο τα έτη, αλλά και τους μήνες και τις ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα