Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις Πανελλαδικές

Η πρεμιέρα θα γίνει με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Η ώρα έναρξης της εξέτασης ορίστηκε στις 8:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8 το πρωί. Για τα βασικά μαθήματα των Γενικών Λυκείων οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 12 Ιουνίου με Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Το Σάββατο 21 Ιουνίου θα αρχίσουν οι εξετάσεις των ειδικών

μαθημάτων. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από τις 23 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου. Για τα Ισπανικά, που θα εξετασθούν στις 30/6, η ώρα έναρξης της εξέτασης είναι 4 μ.μ. και η ώρα προσέλευσης 3.30 μ.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, πλην των Σχεδίων -Ελεύθερου και Γραμμικού που είναι έξι ώρες, και του Ελέγχου Μουσικών Ικανοτήτων που είναι περίπου 20 λεπτά. Τέλος, οι επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν την Πέμπτη 19 Ιουνίου.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου, μπλε ή μαύρο στυλό, γομολάστιχα και τα απαραίτητα όργανα (π.χ. διαβήτης) για το μάθημα. Απαγορεύονται τα κινητά. Δείτε τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται.

Οι Απολυτήριες Εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ' τάξη των ημερήσιων και τη Δ' τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν την Παρασκευή 13 Ιουνίου για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα