Πούλιτζερ για τους New York Times και τη… ζωή στη Βόρεια Κορέα

Το μυθιστόρημα του 45ρονου Τζόνσον είναι βγαλμένο από την επικαιρότητα, καθώς διαδραματίζεται στη Βόρεια Κορέα και διηγείται την ιστορία ενός ήρωα του στρατού, ο οποίος πέφτει σε δυσμένεια.

Όσον αφορά στα δημοσιογραφικά βραβεία, το βραβείο διεθνούς ρεπορτάζ κέρδισε ο Ντέιβιντ Μπαρμπόζα για την έρευνά του σχετικά με τη διαφθορά στα υψηλότερα κλιμάκια της κινεζικής κυβέρνησης. Η κριτική επιτροπή τόνισε την «πολύ καλά τεκμηριωμένη δουλειά του Μπαρμπόζα κάτω από τη μεγάλη πίεση των κινεζικών αρχών». Το βραβείο δημοσιογραφικής έρευνας αφορούσε στο σκάνδαλο δωροδοκίας του

αμερικανικού κολοσσού του λιανεμπορίου,Wal-Mart, στο Μεξικό.

Το Associated Press κέρδισε το βραβείο για την φωτογραφική κάλυψη Εκτακτης Είδησης με την δουλειά των φωτογράφων του στη Συρία, ενώ το βραβείο Εκτακτης Είδησης δόθηκε στην εφημερίδα Denver Post για την κάλυψη της πολύνεκρης επίθεσης σε κινηματογράφο στην πόλη Ορόρα του Κολοράντο.

Η εφημερίδα Sun Sentinel του Φορτ Λοντερντέιλ της Φλόριντα κέρδισε το βραβείο Κοινωνικού Εργου για την έρευνά της σχετικά με την δράση εκτός υπηρεσίας αστυνομικών που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών.

Έκπληξη αποτέλεσε η απονομή του βραβείου ρεπορτάζ σε ένα μικρό ιστότοπο, το InsideClimate News για την κάλυψη της κηλίδας στον ποταμό Καλαμαζού το 2010.

Το βραβείο Θεατρικού Εργου δόθηκε στο Disgraced του Αγιάντ Αχτάρ, το βραβείο ποίησης στο Stag’s Leap της Σάρον Ολντς και το βραβείο Μουσικής στο έργο της Κάρολιν Σο Partita for 8 Voices.

Τέλος το βραβείο Βιογραφίας δόθηκε στο έργο του Τομ Ρέις The Black Count: Glory, Revolution, Betrayal, and the Real Count of Monte Cristo.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Keywords
Τυχαία Θέματα