Που θα κινηθούν οι βάσεις των πανελλαδικών

19:09 3/7/2014 - Πηγή: Matrix24

Με βάση αυτά τα στοιχεία υπάρχει συγκρατημένη άνοδος των βάσεων στο δεύτερο (θετικές επιστήμες), το τρίτο (επιστήμες υγείας) και το τέταρτο επιστημονικό πεδίο (τεχνολογικές επιστήμες) και μεγαλύτερη άνοδος στο πρώτο (ανθρωπιστικές επιστήμες, νομικές).

Στο πέμπτο επιστημονικό πεδίο (οικονομία και διοίκηση) οι λιγότεροι κατά 20,6% υποψήφιοι σε σχέση με την περυσινή εξεταστική διαδικασία οδηγούν τις βάσεις στο πεδίο αυτό σε πτώση και μάλιστα σε μεγάλη στις χαμηλές σχολές του.

Κλιμάκωση γενικού βαθμού πρόσβασης

Κλιμάκωσης

βαθμολογίας

Κλιμάκωση βαθμολογίας συγκριτική

Στατιστικά άνω του 10

Στατιστικά άνω του 10 - Κατευθύνσεις

Αριθμοί προσέλευσης

Αριθμοί προσέλευσης - Κατευθύνσεις

Η άνοδος των βάσεων θα ήταν πολύ μεγάλη, εάν το υπουργείο Παιδείας δεν διέθετε το επιπλέον 20% των θέσεων των ειδικών κατηγοριών στη γενική σειρά όλων των υποψηφίων.

Οριακή αναμένεται η άνοδος των βάσεων στα υψηλόβαθμα τμήματα της χώρας (Ιατρικές, Νομικές, Πολυτεχνικές) και γενικώς στα τμήματα των μεγάλων αστικών κέντρων.

Περισσότερο εμφανής θα είναι η άνοδος των βάσεων στις σχολές μεσαίας και χαμηλής ζήτησης.

Καθώς εφέτος οι μετεγγραφές είναι ελεύθερες για τις λεγόμενες ειδικές κατηγορίες, αναμένεται να «ανεβούν» τα τμήματα που βρίσκονται στην Περιφέρεια και έχουν ομοειδή τμήματα σε πανεπιστήμια ή ΤΕΙ των αστικών κέντρων (π.χ., το Μαθηματικό Τμήμα Σάμου, το Τμήμα Φιλοσοφίας της Καλαμάτας ή το Τμήμα Κοινωνιολογίας της Μυτιλήνης).

Keywords
Τυχαία Θέματα