Πως η Εκατερίνα έπεισε την Αθηνά Ωνάση να της παραχωρήσει τον Σκορπιό

14:29 3/6/2014 - Πηγή: Matrix24

Σε λίγες μέρες η Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα θα γιορτάσει τα 25α γενέθλιά της σ' ένα χλιδάτο πάρτι στον Σκορπιό. Στο νησί του Αριστοτέλη Ωνάση αναμένεται να βρεθούν 100 καλεσμένοι της από το διεθνές τζετ σετ.

Μιλώντας στο διεθνές περιοδικό αποκάλυψε πως ανακάλυψε τον Σκορπιό και πως τελικά τον απέκτησε από την εγγονή του αρχικού ιδιοκτήτη του, Αθηνά Ωνάση.

«Πριν από αρκετά χρόνια, μαζί με την

οικογένειά μου είχαμε έρθει για διακοπές με τη θαλαμηγό μας στην Ελλάδα. Τότε θυμάμαι πως είχαμε περάσει από το Ιόνιο κάνοντας τον γύρο του Σκορπιού. Ηταν κάτι το εντυπωσιακό. Ενθουσιαστήκαμε και μόλις επιστρέψαμε από τις διακοπές μας έψαξα να βρω σε ποιον ανήκει αυτός ο επίγειος παράδεισος. Το πάθος μου για τα άλογα και τις διεθνείς ιπποδρομίες ήταν η αιτία που γνώρισα σε κάποιους αγώνες την Αθηνά Ωνάση, για την οποία είχα μάθει ότι ήταν η κληρονόμος του νησιού από τον παππού της Αριστοτέλη Ωνάση. Κάποια μέρα της είπα πως αν ποτέ ήθελε να αποχωριστεί τον Σκορπιό μπορούσε απλώς να με ενημερώσει».

Όπως γράφει το περιοδικό, η Αθηνά Ωνάση ήθελε να ξεφύγει από «την κατάρα των Ωνάσηδων και να διαγράψει κάθε σχέση με το παρελθόν της».

Η Εκατερίνα άδραξε την ευκαιρία και απέκτησε τον Σκορπιό. Όπως είπε σκοπεύει να ξαναδώσει στο νησί συμβάλλοντας στη δημιουργία οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα που υποφέρει από την κρίση.

«Η οικογένεια Ωνάση είχε πολύ μεγάλη επιρροή σε αυτόν τον τομέα. Στο απόγειο της δόξας της, τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, απασχολούνταν καθημερινά στον Σκορπιό έως και 200 ντόπιοι εργάτες», αναφέρει στη συνέντευξή της. Γι’ αυτό, χάρη στις γνωριμίες της, θέλει να ξαναδώσει στον παράδεισό της τη χαμένη του αίγλη αλλά και φήμη.

«Για τα γενέθλιά μου, ζήτησα από τους φίλους μου να μην μου κάνουν δώρα, αλλά να δώσουν χρήματα στο ίδρυμά μου προκειμένου να συνδράμουν σε τοπικά φιλανθρωπικά έργα. Για παράδειγμα, στη Λευκάδα θα αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο για τη μεταφορά παιδιών με ειδικές ανάγκες και θα συνδράμουμε στην κατασκευή σχολικών κτιρίων, παιδικών χαρών και αθλητικών εγκαταστάσεων για τους νέους. Η εκπαίδευση είναι το σημαντικότερο κομμάτι του μέλλοντος», λέει.

Keywords
Τυχαία Θέματα