ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΩΙΝΟΙ ΤΥΠΟΙ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Είχαν ρημάξει τα βόρεια προάστια οι δύο δράστες της ληστείας, την Παρασκευή, στο σπίτι του προπονητή Διώνη, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία εξιχνιάσθηκαν άλλες επτά ένοπλες ληστείες στην περιοχή, όλες έγιναν πρωινές ώρες, που οργάνωσαν και εκτέλεσαν οι ίδιοι.

Όπως αναφέρει η αστυνομία οι δύο Αλβανοί υπήκοοι ηλικίας 25 και 34 ετών τους τελευταίους μήνες διέπρατταν συστηματικά ένοπλες ληστείες σε κατοικίες στα Βόρεια προάστια.

Συγκεκριμένα, εισέρχονταν στα σπίτια πρωινές ώρες, και με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού μεγάλου μήκους, ακινητοποιούσαν όσους βρίσκονταν εντός, ερευνούσαν

τους χώρους και αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικά είδη και σε μερικές περιπτώσεις τα κλειδιά αυτοκινήτων με τα οποία διέφευγαν.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί επτά ένοπλες ληστείες που διέπραξαν οι συλληφθέντες με την ίδια μέθοδο δράσης αναφέρει η αστυνομία.

Ειδικότερα:  Στις 22-06-2012 το πρωί, εισήλθαν σε σπίτι  στην Κηφισιά, με την απειλή όπλου και μαχαιριού  ακινητοποίησαν την ιδιοκτήτρια και διέφυγαν χωρίς τελικά να αφαιρέσουν αντικείμενα.

Στις 21-06-2012 το πρωί, εισήλθαν σε κατοικία στη Δροσιά, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου και μαχαιριού την αλλοδαπή οικιακή βοηθό και έναν ημεδαπό που βρισκόταν εκεί για να πραγματοποιήσει εργασίες και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα από το σπίτι, καθώς και το αυτοκίνητο του ημεδαπού.

Επίσης στις  13-06-2012 το πρωί, εισέβαλαν σε ένα ακόμη σπίτι στη Νέα Ερυθραία, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου και μαχαιριού τον ιδιοκτήτη και την αλλοδαπή οικιακή βοηθό που βρισκόταν μέσα στο σπίτι εκείνη τη στιγμή και αφαίρεσαν αντικείμενα καθώς και το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη.

Στις  06-06-2012 οι δύο συλληφθέντες κατάφεραν να μπουν και πάλι πρωινή ώρα,  σε κατοικία ημεδαπού στην Κηφισιά, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου και μαχαιριού την αλλοδαπή οικιακή βοηθό και αφαίρεσαν από το σπίτι διάφορα αντικείμενα και χρήματα.

Σε ένα άλλο περιστατικό, στις 03-06-2012 το πρωί, οι δράστες ακινητοποίησανμε την απειλή όπλου και μαχαιριού ένα ζευγάρι στην Πολιτεία  και αφαίρεσαν χρήματα, αντικείμενα και το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη.

Στις 28-05-2012 το πρωί, διέρρηξαν την κατοικία ημεδαπού στην Πεντέλη, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου και λοστού την αλλοδαπή οικιακή βοηθό και τον ημεδαπό κηπουρό και αφαίρεσαν κοσμήματα και το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη.

Τέλος στις 13-03-2012 το πρωί, στην Κηφισιά ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου την κόρη του ιδιοκτήτη σπιτιού στην Κηφισιά  και την αλλοδαπή οικιακή βοηθό και αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο που περιείχε κοσμήματα και χρήματα.

Οι δράστες αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες σε όλες τις περιπτώσεις.

Σημειώνεται ότι χθες ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα εις βάρος  των δύο δραστών για την απόπειρας ληστείας στην οικία του προπονητή Γιώργου Διώνη στην Κηφισιά και την αιματηρή συμπλοκή με τους αστυνομικούς που τους καταδίωξαν.

Συγκεκριμένα οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο

Keywords
Τυχαία Θέματα