Πολλές δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΔΕΗ

Αναδρομικά και με πάρα πολλές δόσεις θα πληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους στη ΔΕΗ οι οικονομικά αδύναμοι καταναλωτές στους οποίους έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση. Ήδη έγιναν οι πρώτες 4.000 συνδέσεις σε απόρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ ετοιμάζει την απόφαση με τις προϋποθέσεις επανασύνδεσης, αλλά και τους όρους εξόφλησης. Η απόφαση θα προβλέπει τη δωρεάν για έναν χρόνο ηλεκτροδότηση των ευάλωτων καταναλωτών

στους οποίους είχε διακοπεί η παροχή λόγω της οικονομικής τους αδυναμίας να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Σύμφωνα με «Τα Νέα», το κόστος θα μετακυλισθεί στους περίπου 7 εκατομμύρια καταναλωτές της ΔΕΗ μέσω επιβάρυνσης 50 λεπτών ετησίως τους λογαριασμούς τους. Κριτήριο για τις επανασυνδέσεις σε κάθε περίπτωση είναι ο μετρητής να αφορά μόνο πρώτη κατοικία.

Μετά τον χρόνο, το δωρεάν ρεύμα για τους απόρους καταργείται και θα τους δίνεται η δυνατότητα να ενταχθούν σε κάποιο ευνοϊκό καθεστώς διακανονισμού (όπως οι ρυθμίσεις της ΔΕΗ για τους οικονομικά ευάλωτους) καταβάλλοντας δόσεις, που θα είναι ίσως και πάνω από 40 (το ανώτατο σήμερα όριο από τη ΔΕΗ).

Keywords
Τυχαία Θέματα