Ποιους θα δει ο Πρωθυπουργός στις ΗΠΑ

07:56 4/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Ωστόσο, η ατζέντα του Πρωθυπουργού περιλαμβάνει κι άλλες, αρκετά ενδιαφέρουσες επαφές. Βασική επιδίωξη της ελληνικής πλευράς είναι η εμπέδωση μίας νέας, θετικής εικόνας για την Ελλάδα, μετά την πολιτική ανασφάλεια των τελευταίων ετών. Αυτή την εικόνα θα επιχειρήσει να «πουλήσει» προς τους συνομιλητές του ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να μιλήσει σε υψηλόβαθμα στελέχη και διαμορφωτές της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ,

την Τετάρτη στο πλαίσιο εκδήλωσης του think tank CSIS, του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών της Ουάσιγκτον. Το ίδιο βράδυ, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει κλειστό δείπνο με επικεφαλής μεγάλων επιχειρηματικών και χρηματιστηριακών ομίλων. Θα επιστρέψει δε στην Ουάσιγκτον για την συνάντηση με τον κ. Ομπάμα, την Πέμπτη.

Την Παρασκευή 9 Αυγούστου, ο κ. Σαμαράς θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, το Δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον επικεφαλής του ΑμερικανοΕβραϊκού Συμβουλίου Ντέιβιντ Χάρις καθώς και με εκπροσώπους της ομογένειας και της Αρχιεπισκοπής. Ο Πρωθυπουργός προγραμματίζει να επισκεφθεί και το Ground Zero, το σημείο που κατέπεσαν οι Δίδυμοι Πύργοι, όπου και θα δει από κοντά τις εργασίες ανέγερσης του νέου ναού του Αγ. Νικολάου.

Keywords
Τυχαία Θέματα