ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΕ ΠΙΣΤΩΣΗ;

Εντός της ημέρας θα πρέπει αρκετοί τοπικοί φαρμακευτικοί σύλλογοι να αποσαφηνίσουν αν θα συνταχθούν με την απόφαση του Πανελλήνιου Συλλόγου για αναστολή των κινητοποιήσεων και τερματισμό της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ. Ηδη διαφοροποιήθηκαν οι φαρμακοποιοί της Αττικής. 

Στη χθεσινή Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ ήταν αρκετοί οι σκληροπυρηνικοί που πρότειναν τη συνέχιση

της χορήγησης φαρμάκων χωρίς πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, γεγονός που αποτυπώθηκε και στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Ετσι, 70 τάχθηκαν υπέρ της αναστολής των κινητοποιήσεων και 64 υπέρ της συνέχισης. Το, έστω και οριακό, αποτέλεσμα σημαίνει πως ο ΠΦΣ καλεί τους Συλλόγους να αρχίσουν από Δευτέρα τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση.

Πρόκειται όμως για πρόταση και έτσι υπάρχουν φαρμακευτικοί σύλλογοι που δεν προτίθενται να ξεπαγώσουν την πίστωση εάν δεν θέσουν πρώτα το θέμα στα μέλη τους. Μεταξύ αυτών, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, το Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου θα συνεδριάσει, πιθανότατα την Τετάρτη, για να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του. Στάση αναμονής τηρούν και οι φαρμακοποιοί του Πειραιά, που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ακολουθήσουν την απόφαση του ΠΦΣ μέχρι τη συνέλευση των συναδέλφων τους στην Αττική, προκειμένου να αποφύγουν τη γνώριμη εικόνα, όλη η Αθήνα να κατεβαίνει στον Πειραιά για αναζήτηση σκευασμάτων…

Η απόφαση αναστολής των κινητοποιήσεων συνοδεύεται πάντως με συνέχιση του διαλόγου με το υπουργείο Υγείας, ει δυνατόν από αύριο κιόλας, καθώς για τους φαρμακοποιούς κρίσιμα ζητήματα παραμένουν η πίστωση των εταιρειών προς τα φαρμακεία και ο συμψηφισμός των χρεών και η ρύθμιση των παλιών χρεών.

Keywords
Τυχαία Θέματα