Ποιοι δικαιούνται δωρεάν διακοπές και επιδόματα

13:21 1/4/2014 - Πηγή: Matrix24

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και περιλαμβάνει προγράμματα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού (130.000 δικαιούχοι), εκδρομικά προγράμματα (50.000 δικαιούχοι), δωρεάν παροχή εισιτηρίων θεάτρων (93.000 δικαιούχοι) και βιβλίων (300.000 δικαιούχοι). Επίσης, θα δοθούν χρηματικά βοηθήματα και βραβεία σε 300 πολύτεκνες μητέρες, τροφεία

για βρεφονηπιακούς σταθμούς σε 1.250 άτομα, ενώ σε 10.000 αγρότες πρόκειται να γίνουν επιμορφωτικά σεμινάρια.

Στο πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού, έχουν προγραμματιστεί εξαήμερες (πέντε διανυκτερεύσεις) διακοπές για 115.000 άτομα. Άλλοι 15.000 δικαιούχοι θα πραγματοποιήσουν είτε εξαήμερες διακοπές είτε τέσσερις επισκέψεις σε εγκαταστάσεις αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών της χώρας.

Στο εκδρομικό πρόγραμμα, 5.000 άτομα θα πραγματοποιήσουν τριήμερες εκδρομές, 7.000 άτομα διήμερες και 38.000 άτομα μονοήμερες εκδρομές. Οι ενδιαφερόμενοι για τον κοινωνικό τουρισμό και τις εκδρομές, θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα και σε περίπτωση που υπερβαίνουν τον αριθμό που έχει προβλεφθεί, τότε θα γίνεται κλήρωση για να προκύψουν οι τελικοί δικαιούχοι.

Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, 200.000 άτομα θα προμηθευτούν βιβλία της επιλογής τους από τα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία με τον ΟΓΑ. Άλλα 100.000 άτομα, άμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ θα παραλάβουν δωρεάν βιβλία που έχει προμηθευτεί ο Οργανισμός.

Στις προϋποθέσεις συμμετοχής στα προγράμματα αυτά είναι κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι να είναι ασφαλισμένοι στον κλάδο κύριας ασφάλισης και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Εάν είναι έμμεσα ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να είναι μέλη των οικογενειών των ασφαλισμένων. Ειδικά για το πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού, θα πρέπει όσοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον να είναι κάτοχοι βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης. Για το χρηματικό βοήθημα στις πολύτεκνες μητέρες, όσες επιθυμούν να το λάβουν πρέπει να έχουν τουλάχιστον τέσσερα ανήλικα παιδιά, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή έως 24 ετών αν εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα