Ποινική δίωξη κατά της Σάσα Ρούσεβα, «μητέρας» της Μαρίας

Την ανάγκη ενίσχυσης της αστυνομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, κυρίως στην καταπολέμηση της εμπορίας βρεφών, αλλά ειδικότερα στη βοήθεια των βουλγαρικών αρχών στην υπόθεση της μικρής Μαρίας, που εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα, συζήτησαν χθες, εκτός των άλλων, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης της Βουλγαρίας, Τ. Γιόβτσεβ.

Στο μεταξύ, στη Βουλγαρία η περιφερειακή εισαγγελία της πόλης Καζανλάκ, άσκησε ποινική δίωξη κατά της φερόμενης ως μητέρας για συμμετοχή σε εμπορία βρέφους . Όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης στη γειτονική χώρα, η Ρούσεβα είπε στις αρχές ότι αναγνώρισε απο την τηλεόραση τους δυο αθίγγανους απο τα Φάρσαλα στους οποίους παρέδωσε το παιδί.

Οι αρχές αναμένουν τις επόμενες ώρες τα αποτελέσματα του τεστ DNA στα οποία υποβλήθηκε η Ρούσεβα, προκείμενου να αποδειχθεί αν είναι όντως η βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας. Η Ρούσεβα είχε επιχειρήσει να δηλώσει το παιδί το Φεβρουάριο του 2009 ως ανύπαντρη μητέρα, αλλά δεν κατέστη δυνατόν. Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί πωλήθηκε αντί 250 λέβα (500 ευρώ).

Keywords
Τυχαία Θέματα