ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΥΘΜΩΝΟΣ

14:50 3/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Η ιστορική πλατεία Κλαυθμώνος, στο κέντρο της Αθήνας, θα πλημμυρίσει σήμερα με στίχους και μουσική με τη συμμετοχή σημαντικών ποιητών και καλλιτεχνών.

Της Χαράς Ιωάννου

«Είμαστε εδώ» βροντοφωνάζουν ο Κώστας Κρεμμύδας (ποιητής, εκδότης του λογοτεχνικού περιοδικού «Μανδραγόρας») και ο Γιώργος Δουατζής (ποιητής και δημοσιογράφος), ενώ το μουσικό μέρος της εκδήλωσης συντονίζει ο Άγγελος Σφακιανάκης.

Μια απαραίτητη ανάσα μουσικής και ποίησης, που το λαβωμένο κέντρο χρειάζεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη γειτονιά της πόλης, δίνουν δεκάδες ποιητές (Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Νάνος Βαλαωρίτης, Βύρων Λεοντάρης, Γιώργος Μπλάνας, Παυλίνα Παμπούδη, Τίτος Πατρίκιος κ.ά.) και μουσικοί (Γιώργος Ανδρέου, Νένα Βενετσάνου, Encardia, Μανώλης Μητσιάς, Τρίφωνο, Ελένη Τσαλιγοπούλου κ.ά.) υλοποιώντας με την παρουσία τους την πιο ανοιχτή, συμμετοχική και συγκινητική καλλιτεχνική κίνηση της εβδομάδας στην πόλη. Ασφαλώς και είναι δωρεάν.

Σε μια γκρίζα εποχή γεμάτη ανασφάλεια, ανησυχία και στερήσεις, οι δημιουργοί και καλλιτέχνες δηλώνουν παρόντες. Με την εκδήλωση αυτή θυμίζουν ότι υπάρχουν, δρουν και παράγουν. Δεν βρίσκονται απομονωμένοι στο περιθώριο, αλλά δρουν μέσα στην κοινωνία, δίπλα και μαζί με τους δοκιμαζόμενους πολίτες.

Πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα, Τρίτη 3 Ιουλίου, στις 8.30 μ.μ., είσοδος ελεύθερη

Keywords
Τυχαία Θέματα