ΠΟΙΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΥΝΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών προσδιορίζονται συγκεκριμένες κατηγορίες διευκολύνσεων στις δαπάνες υποψηφίων και κομμάτων οι οποίες θα κοστολογούνται.

Στις παροχές και διευκολύνσεις, που συνυπολογίζονται στις εκλογικές δαπάνες των πολιτικών κομμάτων ή συνασπισμών κομμάτων και των υποψηφίων βουλευτών, συμπεριλαμβάνονται και η διάθεση -παραχώρηση δωρεάν ή με μειωμένο αντάλλαγμα αγαθών και υπηρεσιών.

Ως τέτοια θεωρούνται:

α) Η χρήση από τα κόμματα ακινήτων ως εκλογικών κέντρων καθώς και των πολιτικών γραφείων των υποψήφιων βουλευτών.

β)

η χρήση αιθουσών ή άλλων κλειστών χώρων χωρητικότητας άνω των πεντακοσίων ατόμων για τη διοργάνωση κάθε είδους εκδηλώσεων.

γ) η έκδοση εντύπων πολιτικού περιεχομένου και τα ταχυδρομικά τέλη για την αποστολή τους.

δ) η καταχώρηση διαφημιστικών μηνυμάτων στον Τύπο.

ε) η χρησιμοποίηση υπηρεσιών που παρέχονται από επιχειρήσεις διαφημίσεων και δημοσίων σχέσεων.

Η αξία των υπηρεσιών που αναφέρεται παραπάνω αποτιμάται ως εξής:

α) Μίσθωμα για τη χρήση ακινήτων ως εκλογικών κέντρων, θεωρείται το τριπλάσιο ποσό της τιμής ζώνης στις περιοχές που ισχύει το αντικειμενικό σύστημα, όπως τούτο προβλέπεται κάθε φορά από την αντίστοιχη νομοθεσία.

β) Τίμημα για την καταχώριση μηνυμάτων, θεωρείται το ποσό που προκύπτει από τον συγκεκριμένο τιμοκατάλογο. (λεπτομέρειες αναγράφονται στην ΚΤΑ). Τα ποσά που προκύπτουν περιλαμβάνονται στον ισολογισμό και στην ειδική έκθεση εκλογικών εσόδων και δαπανών των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα