Ποια είναι τα αγαπημένα σουβενίρ όσων επισκέπτονται την Ελλάδα

15:29 8/6/2014 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στο «Βήμα» εκτός από τα παραδοσιακά καταστήματα τουριστικών ειδών, με τσολιαδάκια, τσαρούχια, Αμαλίες, μπλουζάκια και μπρελόκ I LOVE GREECE υπάρχουν ακόμη καταστήματα με παραδοσιακά υφαντά, τα οποία ωστόσο είναι για πιο γερά πορτοφόλια.

Προς έκπληξη όλων, πωλούνται ακόμη ο Φοίβος και η Αθηνά, οι κούκλες μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αφού οι τουρίστες τα θεωρούν εικόνα

της Ελλάδας.

Από τα κλασσικά σουβενίρ που πωλούνται περισσότερο, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων είναι οι προτομές αρχαίων φιλοσόφων, τα μεταλλικά ομοιώματα θεών του Ολύμπου, οι αμφορείς και τα στεφάνια ελιάς, ενώ πανοπλίες και περικεφαλαίες έχουν γίνει μόδα μετά την ταινία «300».

Ενδιαφέρουσα είναι επίσης και η οπτική γωνία των τουριστών: ο Μαρκ Σπρεγκ από τη Γερμανία, αποκαλύπτει στο «Βήμα» ότι «αυτό που έχει σημασία είναι η σχέση ποιότητας-τιμής. Θέλω κάτι όμορφο που να θυμίζει την επίσκεψή μου στην Ελλάδα»
Πέρσι διοργανώθηκε επίσης για πρώτη φορά η έκθεση «It's all, oh so souvenir to me», μία πρωτοβουλία της επιμελήτριας εκθέσεων Αννας Πολυδώρου, στην οποία συμμετείχαν Έλληνες αρχιτέκτονες, σχεδιαστές μόδας και αξεσουάρ, φωτογράφοι και product designers δίνοντας νέα πνοή στο ελληνικό σουβενίρ.

Φέτος η έκθεση επαναλαμβάνεται από τις 5 Ιουνίου στον χώρο «Matalou at home» στον πεζόδρομο της Ηπίτου κοντά στο Σύνταγμα, με τη συμμετοχή 70 σχεδιαστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα